23 Φεβρουάριος 2014, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:31

Τι δείχνει για τον χαρακτήρα μας ο καφές που πίνουμε

  • Από τι φτιάχνεται ο ακριβότερος καφές του κόσμου;

Πες μου τι καφέ πίνεις αλλά και πώς τον πίνεις για να σου πω ποιος είσαι.

Μέχρι τώρα ο καφές συνδεόταν με προβλέψεις για το μέλλον, αισθηματικές και άλλες. Όμως οι ψυχολόγοι επιμένουν ότι ο τύπος του καφέ που πίνουμε δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα μας.

Espresso

Είστε κοινωνικός, δράτε γρήγορα και προσαρμόζεστε εύκολα σε καταστάσεις. Σας αρέσει πολύ η γεύση του καφέ και γενικά, προτιμάτε τα σταράτα λόγια;

Double espresso

Είστε πρακτικός και εργατικός τύπος. Έχετε υψηλές απαιτήσεις και δεν αρκείστε ποτέ στα λίγα, αλλά πάντα βάζετε τον πήχη πολύ ψηλά.

Macchiato

Είστε παραδοσιακοί και συντηρητικοί σαν χαρακτήρες, αλλά τις περισσότερες φορές σιχαίνεστε τη σοβαροφάνεια.

Ελληνικός (ή τουρκικός ή κυπριακός)

Δεν θα τα χαλάσουμε στην ονομασία, αλλά η αλήθεια είναι ότι είστε τύποι της παράδοσης, που ακολουθούν πιστά τα έθιμα. Επομένως, μιλάμε αποκλειστικά για... «ελληνικό» καφέ!

Cappuccino

Είστε πολύ στοργικός, συναισθηματικός και τρυφερός άνθρωπος. Συνήθως οι φίλοι σας σας λένε να χαλαρώσετε, να πατήσετε στη γη και να είστε πιο συγκρατημένοι και λιγότερο ενθουσιώδεις.

Latte

Είστε αναποφάσιστος τύπος και προτιμάται να παίρνετε την πεπατημένη οδό σε άγνωστες περιστάσεις.

Φραπέ

Συνήθως είστε κατηγορηματικοί και απόλυτοι. Δεν σας αρέσει να αποφασίζουν οι άλλοι για εσάς και θέλετε να έχετε άποψη για τα πάντα.

Στιγμιαίος ζεστός

Είστε ήρεμοι και ευσυνείδητοι άνθρωποι. Απολαμβάνετε τις απλές χαρές της ζωής, όπως το πικνίκ στο πάρκο, τα πουλάκια που κελαηδούν και βάζετε πολύ νερό στο κρασί, αλλά και στον καφέ σας.

Frappuccino

Είστε χαρούμενοι και γεμάτοι ενέργεια χαρακτήρες. Υποστηρίζετε ότι σας αρέσει ο καφές, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που πραγματικά αγαπάτε είναι... το παγωτό-γλυκό.

Καφές στο χέρι

Είστε άνθρωποι πολυάσχολοι αλλά συγκεντρωμένοι. Αν νομίζετε ότι μια κατάσταση είναι δύσκολη, τότε δε φοβάστε να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα για να την αντιμετωπίσετε.

Πώς προτιμάτε τον καφέ σας;

Αυτοί που τον πίνουν σκέτο, είναι της παλιάς σχολής και τους αρέσουν τα ξεκάθαρα πράγματα. Δεν θέλουν να περιπλέκουν τις καταστάσεις, χαρακτηρίζονται από αποτελεσματικότητα. Από την άλλη δεν αγαπούν και πολύ τις αλλαγές και μπορεί να θέλουν να επιβάλουν τους όρους τους.

Αυτοί που προσθέτουν ζάχαρη, γάλα και άλλα τους αρέσει η χαλαρότητα και η άνεση και είναι ανοιχτά βιβλία. Θα θυσιάσουν τον χρόνο και την ενέργειά τους για να βοηθήσουν τους άλλους και επίσης δεν ξέρουν να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Αυτοί που προτιμούν τον ντεκάφ θέλουν να προφυλάσσουν την υγεία τους και εν γένει τους αρέσει ο έλεγχος πάνω στις καταστάσεις και στα πρόσωπα.

Τέλος αυτοί που πίνουν παγωμένο καφέ, είναι τύπου που θα δοκίμαζαν εύκολα νέα πράγματα, έχουν παιδικότητα και γενικά μπορεί να είναι απρόσεκτοι.

Πηγή: e-magazino.gr - seleo.gr