22 Μάρτιος 2019, 11:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2019, 11:08

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου (χάρτης)

  • Άστατος καιρός σήμερα – Mικρή πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια 3
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Καλός καιρός αναμένεται από το Σάββατο 23 έως τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, αν και όπως σημειώνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), στα πελάγη θα πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Αιγαίο.

Πάντως τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Τοπικές μόνο νεφώσεις θα υπάρχουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, φτάνοντας τους 20 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και τους 18 στη Θεσσαλονίκη. H ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις νυχτερινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ιδιαιτέρως την Κυριακή, οπότε αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα εννέα μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Το Σάββατο, οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα οκτώ μποφόρ, ενώ τη Δευτέρα μόνο τοπικά θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ.