21 Μάρτιος 2019, 13:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2019, 13:39

Ευρωβουλευτής της χρονιάς η Μαρία Σπυράκη (φωτο)

  • Ευρωβουλευτής της χρονιάς η Μαρία Σπυράκη (φωτο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας)

Με το βραβείο του «Ευρωβουλευτή της χρονιάς» στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία τιμήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη. «Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες που εργάζονται και δημιουργούν με καινοτόμους τρόπους για να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι σημαντικό για όλους μας να κάνουμε μία νέα αρχή για να επαναπροσδιορίσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον» είπε κατά τη βράβευσή της.

Οι Ευρωβουλευτές της Χρονιάς επιλέγονται από το σύνολο των 751 ευρωβουλευτών, με βάση τις προτάσεις που κάνουν φορείς, οργανώσεις πολιτών και ενώσεις που εκπροσωπούν πανευρωπαϊκά τη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Μαρία Σπυράκη διακρίθηκε σε μία ανοιχτή διαδικασία με βάση τη νομοθετική δραστηριότητά της αλλά και την παρουσία της στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα, ενώ ήταν η μοναδική Ελληνίδα υποψήφια μεταξύ των 45 ευρωβουλευτών που έφτασαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου Ν.Δημοκρατίας)

Συνολικά, βραβεύτηκαν 15 ευρωβουλευτές σε 15 διαφορετικές κατηγορίες που αντιστοιχούν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Ανάπτυξη, στην οποία βραβεύτηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, συνυποψήφιοί της ήταν ο Γερμανός ευρωβουλευτής, εισηγητής του Horizon Europe, Christian Elher (Κρίστιαν Έλχερ), και η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, Patrizia Toia (Πατρίτσια Τόια), επικεφαλής της ιταλικής αντιπροσωπείας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Αρμένης.