21 Μάρτιος 2019, 14:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2019, 14:30

Για την ιστορία του Πόντου ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της Βέροιας

  • Για την ιστορία του Πόντου ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της Βέροιας
    Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης στο σεμινάριο ιστορίας (Φωτ.: pliroforiodotis.gr)

Με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τον Πόντο για τους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας και τοπικούς ποντιακούς συλλόγους.

«Η Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού» ήταν ο τίτλος της ομιλίας του Κωνσταντίνου Φωτιάδη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης αναγνώστηκε χαιρετισμός του προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών Αντώνη Παυλίδη, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπαιδευτικός Ελευθέριος Χαιριστανίδης, ο οποίος είπε ότι η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο σειράς σεμιναρίων για την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού για εκπαιδευτικούς αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία των Ποντίων. Ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης ανέφερε στο λόγο του ότι ο Δήμος θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ενώ ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών Κώστας Ανθόπουλος επισήμανε όλες τις προσπάθειες του Συνδέσμου για τη διάσωση της ποντιακής διαλέκτου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι πολιτιστικών και ποντιακών συλλόγων, υποψήφιοι δήμαρχοι, εκπαιδευτικοί και πολλοί πολίτες.

  • Με πληροφορίες από το pliroforiodotis.gr.