20 Μάρτιος 2019, 18:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2019, 19:05

Μιλάνο: Οδηγός με καταγωγή από τη Σενεγάλη έβαλε φωτιά σε λεωφορείο με μαθητές (βίντεο)

  • Μιλάνο: Οδηγός με καταγωγή από τη Σενεγάλη έβαλε φωτιά σε λεωφορείο με μαθητές (βίντεο)
    (Φωτ.: Twitter / Rainews)

Φωτιά σε σχολικό που μετέφερε γονείς και 51 μαθητές γυμνασίου έβαλε ένας Ιταλός οδηγός με καταγωγή από τη Σενεγάλη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Ο οδηγός έριξε βενζίνη μέσα στο λεωφορείο και έβαλε φωτιά φωνάζοντας ότι θέλει να σταματήσει τους θανάτους στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο 47χρονος Ουσέινου Σάι έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο.

Οι 14 από τους επιβάτες, δώδεκα μαθητές και δύο ενήλικες, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα που προκάλεσε η εισπνοή των καπνών. Τα ιταλικά μέσα αναφέρουν ότι προορισμός του λεωφορείου ήταν ένα γυμναστήριο, ωστόσο κάποια στιγμή ο οδηγός άλλαξε πορεία και άρχισε να ουρλιάζει κρατώντας ένα μπιτόνι με βενζίνη και αναπτήρα.

Ένας από τους μαθητές κατάφερε να καλέσει από το κινητό του την αστυνομία, η οποία έφτασε στο λεωφορείο την ώρα που ο οδηγός του έβαζε φωτιά και πρόλαβε να σπάσει το πίσω τζάμι του οχήματος και να βγάλει τους επιβάτες. Ο δράστης, που είχε πάρει την ιταλική υπηκοότητα το 2004, συνελήφθη από την αστυνομία.