20 Μάρτιος 2019, 00:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2019, 23:18

Επιτυχημένη η χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ «Ο Ξενιτέας» (βίντεο)

  • Επιτυχημένη η χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ «Ο Ξενιτέας» (βίντεο)
    Τα χορευτικά του «Ξενιτέα» τη βραδιά της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης

Με μεγάλη επιτυχία, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ και Περιχώρων «O Ξενιτέας», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου η μουσικοχορευτική εκδήλωση του συλλόγου στην γερμανική πόλη. Φίλοι και μέλη του συλλόγου, λάτρεις της ποντιακής μουσικής και των ποντιακών χορών, αντάμωσαν στην αίθουσα του σχολείου Gesamtschule Dieter-Forte, όπου διασκέδασαν με την ψυχή τους στο ποντιακό γλέντι που άναψε από νωρίς στη βραδιά. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πρώην πρόεδροι του συλλόγου καθώς και οι «συνοδοιπόροι» Αντώνης Κουϊρουϊκίδης και Θεόδωρος Μετεντζίδης.

Επίσης, όπως αναφέρει «Ο Ξενιτέας», οι αδερφοί Γιώργος και Κώστας Ζαπουνίδης ταξίδεψαν από Ελλάδα στο Ντίσελντορφ και έβαλαν την καλλιτεχνική τους σφραγίδα στην όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση. Ο σύλλογος ευχαριστεί επίσης και το συγκρότημα «Τα Φιλαράκια», το οποίο συνέβαλε στο να ανέβει κατακόρυφα το κέφι στη βραδιά. Επιπλέον, «Ο Ξενιτέας» ευχαριστεί τους μουσικούς του συλλόγου Κώστα Θωίδη και Νίκο Ευθυμιάδη στη λύρα, Αστέριο Νικολαΐδη στο νταούλι και Παρασκευά Λαβασά στο τραγούδι.

Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, μικρό και μεγάλο αντίστοιχα, παρουσίασαν με «μεγάλη ακρίβεια και περηφάνια» μια ενότητα ποντιακών χορών. Δείτε παρακάτω βίντεο από το ποντιακό γλέντι του «Ξενιτέα»:

  • Φωτογραφία, βίντεο: Facebook  / Ξενιτέας Ντίσελντορφ
Εκδηλωσεις