19 Μάρτιος 2019, 14:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2019, 14:52

Εξαρθρώθηκε σπείρα που γέμιζε ναρκωτικά περιοχές της δυτικής Ελλάδας και της Αττικής

  • Βόλος: Δωδεκάμηνη φυλάκιση σε 55χρονο για κακοποίηση ζώου
    (Φωτ. αρχείου)

Σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και της Αττικής εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, συλλαμβάνοντας δεκατρείς άνδρες ηλικίας από 27 έως και 69 ετών, καθώς και μία γυναίκα 51 ετών, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και ο 60χρονος αρχηγός της σπείρας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω από 120 κιλά κάνναβης, και όπως προέκυψε από τις έρευνες τα μέλη της σπείρας είχαν διακινήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες περισσότερα από 40 κιλά κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Πύργο, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ανέφερε: «Στόχος μας είναι να προστατέψουμε το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα το πιο ευαίσθητο κομμάτι του, αυτό της νεολαίας μας, μέσω της καταπολέμησης των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, τόνισε ότι «ο πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης, που τον εξαλείψαμε πλήρως, είχε ως βασικό συστατικό την πώληση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε διακινητές, οι οποίοι στη συνέχεια τις πωλούσαν σε μικρότερες ποσότητες στους τοξικομανείς. Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο και Αττική», σημείωσε ο ταξίαρχος, προσθέτοντας ότι «το αρχηγικό σκέλος της σπείρας πωλούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, που έφθαναν μέχρι και τα πέντε κιλά κάνναβης ανά περίπτωση, αποφεύγοντας να διαθέσει μικρότερες ποσότητες».

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στα σπίτια των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν μεταξύ άλλων περίπου 125 κιλά κάνναβης, 162 γραμμάρια κοκαΐνης, 114 γραμμάρια ηρωίνης, 10 όπλα, 145 φυσίγγια, τρεις ηλεκτρονικές λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας, πολλές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό ποσό των 18.500 ευρώ κ.ά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα κατασχεμένα ναρκωτικά, η μεγαλύτερη ποσότητα –συγκεκριμένα περισσότερα από 102 κιλά κάνναβης– εντοπίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, κρυμμένη σε δύσβατες αγροτοδασικές περιοχές της Ηλείας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Η. Κάνιστρας.