18 Μάρτιος 2019, 22:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2019, 22:06

Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στη Θεσσαλονίκη

  • Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στη Θεσσαλονίκη
    Μέλη συλλόγων με παραδοσιακές ενδυμασίες στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Γενικό σημαιοστολισμό της πόλης, από το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι και το τέλος της ημέρας της 25ης Μαρτίου, φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου, καθώς και επίσημη έπαρση και υποστολή της σημαίας στον Λευκό Πύργο με μέριμνα του Γ΄ Σώματος Στρατού, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το φετινό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, όπως κάνει γνωστό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019
Πανηγυρικός εορτασμός (19:00) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ). Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεόδωρος Δαρδαβέσης, καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής. Στη συνέχεια, η Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το έργο «Ακάθιστος Ύμνος» του Χρήστου Λεοντή (ιδιαίτερες προσκλήσεις θα σταλούν από το ΑΠΘ).

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019
Πανηγυρικοί εορτασμοί στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κατάθεση στεφάνων (11:00) στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από αντιπροσωπείες μαθητών, παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων των Αρχών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Στέψη ανδριάντων, προτομών και των μνημείων Ηρώων (12:30) από εκπροσώπους των μαθητών, παρουσία διευθυντών σχολείων.


(Φωτ.: Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης)

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019
Επίσημη δοξολογία (10:00) στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Κατάθεση στεφάνων (10:45) στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από: εκπρόσωπο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, τον στρατηγό διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, τον διοικητή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, προέδρους Ενώσεων Αποστράτων, προέδρους Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, προέδρους Αντιστασιακών Οργανώσεων, λοιπούς φορείς. Θα ακολουθήσει (11:15) παρέλαση αντιπροσωπευτικών μαθητικών τμημάτων, ομοσπονδιών, οργανώσεων, ενώσεων, συλλόγων, σωματείων και στρατιωτικών τμημάτων στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι το Λευκό Πύργο).