18 Μάρτιος 2019, 16:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2019, 16:22

Πυροβολισμοί στην Ουτρέχτη με νεκρούς – Αναζητείται 37χρονος Τούρκος

  • Πυροβολισμοί στην Ουτρέχτη με νεκρούς – Αναζητείται 37χρονος Τούρκος
    (Φωτ.: EPA / Robin Van Lonkhuijsen)

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και ώρες στην Ουτρέχτη μετά τους πυροβολισμούς αρχικά στο σταθμό του τραμ, και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν αρκετή ώρα αργότερα, σε διάφορα σημεία της ολλανδικής πόλης. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο δράστης είναι ένας ή περισσότεροι.

Πλέον το περιστατικό το χειρίζεται η Αντιτρομοκρατική που θεωρεί ότι πρόκειται τρομοκρατικό χτύπημα.

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι για τους πυροβολισμούς στο σταθμό στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου λίγο έξω από το κέντρο της πόλης αναζητεί έναν 37χρονο Τούρκο, τον Γκοκμάν Τανίς, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Αυτό που ζητείται από τους πολίτες είναι να μην κυκλοφορούν ασκόπως και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί – τα σχολεία, τα τεμένη και το πανεπιστήμιο της πόλης έκλεισαν με εντολή της Αντιτρομοκρατικής. Στη δημοσιότητα δόθηκε και μία φωτογραφία του φερόμενου δράστη. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ο 37χρονος έχει ταμπουρωθεί σε ένα κτήριο και ότι υπάρχει ανταλλαγή πυροβολισμών.

Το επίπεδο συναγερμού στην Ολλανδία έχει ανέβει κατακόρυφα. Η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο στη Χάγη, ενώ στα σύνορα με το Βέλγιο και τη Γερμανία οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί.