18 Μάρτιος 2019, 16:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2019, 15:55

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας που έταζε τη «μεγάλη ζωή»

  • Κόρινθος: Συνελήφθησαν επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με… επαγγελματικό τρόπο είχε στήσει την επιχείρησή του το κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε για τρία χρόνια στην Αττική και εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Τουλάχιστον τέσσερις τηλεφωνητές σε βάρδιες, οδηγούς που μετέφεραν τις κοπέλες σε ξενοδοχεία και σπίτια, και ιστοσελίδα που διαφήμιζε το «προϊόν» περιλάμβανε η επιχείρηση που είχε στήσει ένας 45χρονος φωτογράφος που συνελήφθη με την κατηγορία ότι είναι ο αρχηγός του κυκλώματος.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 συλλήψεις και αναζητούνται ακόμα 11 άτομα. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο 45 γυναίκες θεωρείται ότι έπεσαν στα δίχτυα του κυκλώματος.

Ο 45χρονος φωτογράφος προσέγγιζε τις κοπέλες σε καφετέριες, νυχτερινά κέντρα και μπαρ τάζοντάς τους εύκολα χρήματα και τη «μεγάλη ζωή». Το κύκλωμα εξέδιδε και γυναίκες από τη Ρουμανία, τη Ρωσία και την Αλβανία με οικονομικά προβλήματα. Ανάμεσα σε όσες ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια είναι μία 17χρονη μαθήτρια Λυκείου αλλά και φοιτήτριες.

Το κόστος ενός ραντεβού έφτανε τα 130 ευρώ την ώρα και κατά μέσο όρο την ημέρα γίνονταν 30 ραντεβού. Το «γραφείο» λειτουργούσε μέσω της ιστοσελίδας στην οποία είχαν ανέβει επαγγελματικά βίντεο και φωτογραφίες των κοριτσιών που είχαν τραβηχτεί σε βίλα στη Γλυφάδα. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων το μοιραζόνταν τα μέλη του κυκλώματος, ανάλογα με το ρόλο που είχαν.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 4.390 ευρώ σε μετρητά, επτά αυτοκίνητα, μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 22 ηλεκτρονικές συσκευές, μεταλλική σιδερογροθιά, καθώς και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.