18 Μάρτιος 2019, 21:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2019, 21:14

Με καταγωγή από τη Ρόδο η «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2019», Αλεξία-Κατερίνα Βολωνάκη (βίντεο)

  • Με καταγωγή από τη Ρόδο η «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2019», Αλεξία-Κατερίνα Βολωνάκη (βίντεο)
    (Φωτ.: Εθνικός Κήρυκας / Κώστας Μπέη)

Μια Ελληνοαμερικανίδα με καταγωγή από τη Ρόδο, η 22χρονη Αλεξία-Κατερίνα Βολωνάκη, αναδείχθηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» για το 2019, στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά από την Πολιτιστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης. Η Αλεξία είναι κόρη του Δημήτρη Βολωνάκη και της Λέσλι Χάρινγκτον. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κονέτικατ, αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια διαμένει και σπουδάζει στην Αστόρια.

Κατά το διαγωνισμό ξεχώρισε, εκτός από την παρουσία της, για τις γνώσεις, τις απαντήσεις της και τα σωστά ελληνικά της, παρά το γεγονός ότι είναι παιδί μικτού γάμου, έχοντας ελληνική καταγωγή μόνο από την πλευρά του πατέρα της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εγώ αυτή που επιλέχθηκε ως “Μις Ελληνική Ανεξαρτησία”. Μπορώ να σας πω ότι είναι κάτι που δεν περίμενα. Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και εύχομαι να ζήσω όμορφες στιγμές και με τα υπόλοιπα κορίτσια», ανέφερε στον Εθνικό Κήρυκα η Αλεξία-Κατερίνα, η οποία τόνισε πως την ενδιαφέρουν πολύ οι δραστηριότητες που θα έχει το χρόνο που θα διατηρήσει τον τίτλο.

«Εάν είσαι Ελληνοαμερικανίδα, από μικρή φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο άρμα ως “Μις Ανεξαρτησία”. Πέρα από αυτό, όμως, θέλω να γνωρίσω πολύ κόσμο και να μιλήσω με μικρά Ελληνόπουλα, προκειμένου να τους πω να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους αλλά και να πιστεύουν στον εαυτό τους και τους στόχους τους. Άλλωστε, ο βασικός τομέας μου είναι η εκπαίδευση, αφού έχω άδεια για δασκάλα, ενώ κάνω μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία».

Εκτός από τη νικήτρια, στο διαγωνισμό συμμετείχαν άλλες τέσσερις κοπέλες. Πρόκειται για την Αριάννα-Ελισάβετ Μαγκαλιά (Μις Ερείκουσα), τη Ζωή Σαλμπούδη-Ραπ (Μις Κρήτη), τη Μαριάνα Νεραντζίνη (Μις Κεφαλονιά – Β΄ Αναπληρωματική Μις Ελληνική Ανεξαρτησία) και τη Χρυσούλα Σμαραγδά (Μις Κάλυμνος – Α΄ Αναπληρωματική Μις Ελληνική Ανεξαρτησία).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Χριστόδουλος Αθανασάτος

  • Πηγή: ekirikas.com.