18 Μάρτιος 2019, 12:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2019, 12:26

Ερντογάν: Όποιος πάει να μας διώξει από την Ιστανμπούλ θα φύγει με φέρετρο

  • Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Να αθωωθούν οι συνάδελφοι που κατηγορούνται για προσβολή του Ερντογάν
    (Φωτ.: EPA / Προεδρία της Τουρκίας)

Αναφορά μόνο στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας ή και στον γιο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου; Όπως και να ’χει για μία ακόμα φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υιοθετεί προκλητική ρητορική στις ομιλίες που κάνει ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Τουρκία. «Την Ιστανμπούλ δεν θα μπορέσετε να την κάνετε Κωνσταντινούπολη, ποτέ. Εμείς είμαστε εδώ για 1.000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ θα φύγει με το φέρετρό του, όπως το κάναμε στο παρελθόν», ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Δαρδανέλια.

Ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας στο μανιφέστο του ανέφερε ότι οι λευκοί θα εκδιώξουν τους Τούρκους από την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο υιός Νετανιάχου «τιτίβισε» ότι το όνομα της πόλης δεν είναι Ιστανμπούλ.

Επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο Αιγαίο και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. «Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς παραβιάζουν τα δικαιώματά  μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν και να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου εθνικιστικά μηνύματα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα και με τους Έλληνες περιλάμβανε και προεκλογική ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί στο πλευρό του.