18 Μάρτιος 2019, 11:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2019, 12:06

Σε ισχύ ο νόμος Βασιλειάδη για τους οκτώ που συνελήφθησαν στα επεισόδια στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός

  • Σε ισχύ ο νόμος Βασιλειάδη για τους οκτώ που συνελήφθησαν στα επεισόδια στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός
    Οπαδοί του Παναθηναϊκού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας ΠΑΟ-Ολυμπιακός για τη 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Μοσχανδρέου)

Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κάθε φίλαθλος βλέποντας ξανά και ξανά το τι έγινε την Κυριακή στον αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΟ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Τα σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα και έθεσαν τον ΠΑΟ ενώπιον κινδύνου βαριάς καμπάνας αποτελούν απόδειξη ότι ακόμα μένουν πολλά να γίνουν στο χώρο του αθλητισμού.

Ήδη τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Βασιλειάδη που προβλέπει ποινική δίωξη σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων στους οποίους θα επιβληθούν και περιοριστικοί όροι.

Τι προβλέπει ο νόμος Βασιλειάδη
Σύμφωνα με το νόμο στους συλληφθέντες θα απαγορευτεί η είσοδος σε γήπεδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους και στη συνέχεια ο δικαστής θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει σε ισχύ ή όχι η τιμωρία. Εάν οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων, όπου διακρίνονται αρκετοί από τους ταραξίες, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Την πρώτη φορά κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο του Ολυμπιακού, όπου χτύπησαν ανθρώπους του συλλόγου, ενώ από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός γίνεται λόγος και για μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ένας από τους ταραξίες.