17 Μάρτιος 2019, 19:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2019, 20:45

Προεκλογικές προκλήσεις Ερντογάν: Σμύρνη, που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα

  • Προεκλογικές προκλήσεις Ερντογάν: Σμύρνη, που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα
    (Φωτ.: t24.com.tr)

Σε νέο παραλήρημα έπεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σμύρνη, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου. Σε κοινή του εμφάνιση με τον αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Ερντογάν έκανε ιδιαίτερες αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή, κάνοντας λόγο για «απελευθέρωση» από τον στρατό του Κεμάλ.

«Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών βαλκανικών πόλεων, όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσσόβου, της Βάρνας.

»Σμύρνη! Εσύ που ο Μουσταφά Κεμάλ απελευθέρωσε στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του για άλλη μια φορά. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους»!

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην ομιλία του και στον μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας, προβάλλοντας μερικές από τις εικόνες που τράβηξε ο ίδιος ο Ταράντ από τη στιγμή των πυροβολισμών στα τεμένη του Κράισττσερτς και από αποσπάσματα από το μανιφέστο του.

«Δεν θέλουμε να ξαναδούμε συγκρούσεις ανάμεσα στον σταυρό και την ημισέληνο. Το μοχθηρό άτομο που σκότωσε 49 ομόπιστούς μας λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην ανατολική πλευρά, αλλά δεν μπορούμε να περάσουμε στην ευρωπαϊκή».