17 Μάρτιος 2019, 17:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2019, 19:16

Παρίσι: Φωτιά στον ιστορικό ναό του Αγ. Σουλπικίου

  • Παρίσι: Φωτιά στον ιστορικό ναό του Αγ. Σουλπικίου
    Το εσωτερικό του Αγ. Σουλπικίου στο Παρίσι (φωτ. αρχείου: commons.wikimedia.org)

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στον ιστορικό ναό του Αγ. Σουλπικίου στο Παρίσι, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει η Le Parisien, η ξύλινη πόρτα του ναού τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ καταστράφηκε και ένα από τα παράθυρα.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στον ιστορικό ναό, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά προτού πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Εικόνες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό να βγαίνει από την τοξωτή οροφή του ναού και φλόγες να καίνε το εσωτερικό του. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, στον ναό του 17ου αιώνα βρίσκονταν αρκετοί επισκέπτες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Ο ιστορικός ναός του Αγίου Σουλπικίου χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Κώδικας Ντα Βίντσι», που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Νταν Μπράουν. Η εκκλησία χτίστηκε πάνω στα θεμέλια προγενέστερου μεσαιωνικού ναού και βρίσκεται στη συνοικία Σεν Ζερμέν ντε Πρε του Παρισιού. Μεταξύ άλλων φιλοξενεί τρεις πίνακες του Ευγένιου Ντελακρουά, ενός από τους κυριότερους εκπροσώπους του ρομαντικού κινήματος στη ζωγραφική του 19ου αιώνα στη Γαλλία.


Φωτ.: Twitter