16 Μάρτιος 2019, 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2019, 20:16

Νέα Ζηλανδία-επίθεση: Ο μακελάρης είχε περάσει και από την Ελλάδα

  • Νέα Ζηλανδία: Κατηγορίες για 50 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και 39 απόπειρες ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει ο Μπρέντον Τάραντ
    O δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία οδηγείται φρουρούμενος στον ανακριτή (φωτ.: EPA / Martin Hunter)

Δύο φορές είχε περάσει από την Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας. Όπως ενημέρωσαν οι Αρχές της χώρας, η πρώτη φορά που έφτασε ο Μπρέντον Τάραντ στην Αθήνα ήταν το 2016, στο ταξίδι του από το Κάιρο στο Βουκουρέστι, με πτήση τράνζιτ και στάση 10 λεπτών στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το ίδιο έτος (Μάρτιος του 2016) και ο ίδιος φέρεται να παρέμεινε στη Ελλάδα για περίπου 10 με 15 ημέρες. Οι Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο να έκανε διάφορες επαφές εδώ και προσπαθούν να εξακριβώσουν πού διέμεινε εκείνο το χρονικό διάστημα.

Επίσης, oι Aρχές σε Βουλγαρία, Τουρκία και Κροατία έχουν επιβεβαιώσει ότι ο Μπρέντον Τάραντ είχε περάσει από τα εδάφη των χωρών τους μεταξύ των ετών 2016 και 2018. Εκπρόσωπος της κροατικής Αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, δήλωσε πως ο Αυστραλός ακροδεξιός εξτρεμιστής ο οποίος διέπραξε τη φονική επίθεση στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας είχε μείνει για ένα διάστημα και στην Κροατία. Ο κροατικός Τύπος ανέφερε σήμερα πως ο Τάραντ είχε επισκεφθεί το Ζάγκρεμπ και πόλεις στην Αδριατική, μεταξύ των οποίων οι Ζάνταρ, Σίμπενικ και Ντουμπρόβνικ.