16 Μάρτιος 2019, 21:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2019, 20:34

Αλβανία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών έξω από το κοινοβούλιο

  • Αλβανία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών έξω από το κοινοβούλιο
    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κοινοβούλιο (φωτ.: EPA / Malton Dibra)

Η αλβανική Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και έκανε ρίψεις νερού με ειδικό όχημα το Σάββατο για να διαλύσει διαδηλωτές που προσπάθησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, μετά από πορείες διαμαρτυρίας, που είχαν γίνει νωρίτερα έξω από κυβερνητικά κτήρια.

Η κινητοποίηση της αντιπολίτευσης ξεκίνησε ειρηνικά το μεσημέρι. Στη συνέχεια όμως ξέσπασαν βίαια επεισόδια, όταν μια μικρή ομάδα άρχισε να εκτοξεύει πέτρες εναντίον των αστυνομικών που είχαν αναλάβει τη φρούρηση του κοινοβουλίου. Ορισμένοι διαδηλωτές και αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Αυτή ήταν η πέμπτη μεγάλη διαδήλωση από τα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς η αντιπολίτευση επιδιώκει νέες εκλογές στη χώρα, προβάλλοντας ισχυρισμούς για διαφθορά και εκλογική νοθεία. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά, είπε ότι η Αλβανία δεν πρόκειται να ησυχάσει μέχρι να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκες εκλογές. Παράλληλα, επέκρινε τους διπλωμάτες δυτικών χωρών που έχουν κάνει έκκληση για ηρεμία και διάλογο.

  • Πηγή: Reuters.