16 Μάρτιος 2019, 20:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2019, 22:34

«Ζητείται ψεύτης» – Όλα όσα έγιναν στην avant première στο Θέατρο Παλλάς (φωτογραφίες)

 • «Ζητείται ψεύτης» – Όλα όσα έγιναν στην avant première στο Θέατρο Παλλάς (φωτογραφίες)
  Στιγμιότυπο από την παράσταση που φέρει την υπογραφή του Πέτρου Ζούλια (φωτ.: papadakispress.gr)
 • «Ζητείται ψεύτης» – Όλα όσα έγιναν στην avant première στο Θέατρο Παλλάς (φωτογραφίες)
  Ο Αλέξης Γεωργούλης στο ρόλο του «Ψευτοθόδωρου»
 • «Ζητείται ψεύτης» – Όλα όσα έγιναν στην avant première στο Θέατρο Παλλάς (φωτογραφίες)
  Την πονηρή «Τζένη Φερέκη» υποδύεται η Ναταλία Δραγούμη

Ήταν όλα υπέροχα! Η avant première της πολιτικής σάτιρας Ζητείται ψεύτης του Δημήτρη Ψαθά που έγινε την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στο Θέατρο Παλλάς, δεν ήταν απλά λαμπερή όπως συνηθίζουμε να γράφουμε. Το θερμό χειροκρότημα των προσκεκλημένων δεν εκβιάστηκε. Ούτε το γέλιο. Πώς αλλιώς θα γινόταν όμως, όταν στη σκηνή κυριάρχησε ο σεβασμός που έδειξαν στο έργο του Πόντιου συγγραφέα και δημοσιογράφου, ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας, ο δεμένος θίασος των τουλάχιστον 20 ηθοποιών, οι υπόλοιποι εξαίρετοι συντελεστές της παράστασης και οι Θεατρικές Σκηνές των Γιάννη Κεντ και Πάνου Κατσαρίδη; Εάν ο Δημήτρης Ψαθάς ήταν εδώ, θα δήλωνε ενθουσιασμένος με αυτήν την ανάγνωση του σπουδαίου έργου του και την υπερπαραγωγή με τα δέκα διαφορετικά σκηνικά!

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Αλέξης Γεωργούλης, Γιώργος Παρτσαλάκης, Ναταλία Δραγούμη, Αργύρης Αγγέλου και Αποστολία Ζώη.

Όμως αυτή η προσέγγιση του έργου, που ανέβηκε σχεδόν ατόφιο στη σκηνή του Παλλάς, θα χώλαινε εάν τους πρωταγωνιστές δεν στήριζε η συγκεκριμένη ομάδα νέων και παλαιότερων ταλαντούχων καλλιτεχνών, οι οποίοι έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο εαυτό τους. 


Ο Γιώργος Παρτσαλάκης με τον Αλέξη Γεωργούλη έδωσαν άλλον αέρα στους ήρωες του Ψαθά

Και την Παρασκευή έγινε μόνο η αρχή. Από σήμερα ο Ψευτοθόδωρος, ο βουλευτής Φερέκης, η Τζένη Φερέκη, ο Άγης και η Πίτσα-Κίτσα πηγαίνουν την πολιτική σάτιρα σε άλλο επίπεδο. Θα θυμίσουν σε όλους πως τίποτα δεν έχει αλλάξει από την εποχή που ο Δημήτρης Ψάθας έγραψε το έργο, και πως οι πολιτικοί για κάποιο λόγο και σε ένα μεγάλο βαθμό παραμένουν ίδιοι. Όπως ίδιοι παραμένουν και οι ψηφοφόροι που συνωστίζονται στα βουλευτικά γραφεία πριν αλλά και μετά τις εκλογές για να ζητήσουν «κάτι εύκολο, μια μικρή χάρη» με αντάλλαγμα τον σταυρό.


Η γοητευτική «Τζένη Φερέκη» με τον βουλευτή «Θεόφιλο Φερέκη» που ψάχνει τον ψεύτη που θα τον σώσει

Το pontos-news.gr, χορηγός επικοινωνίας της παράστασης, βρέθηκε σε αυτή την πρώτη παρουσίαση του έργου που όταν τελείωσε μόνο θετικές εντυπώσεις είχε αφήσει.

Το αποτέλεσμα συγκίνησε την κόρη του συγγραφέα Μαρία Ψαθά που μαζί με την κόρη της Λένα Νίτσου φροντίζουν να φθάνει το πλούσιο συγγραφικό έργο του στο ευρύ κοινό έως σήμερα.


Η Μαρία Ψαθά με τον Αλέξη Γεωργούλη και την κόρη της και εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Λένα Νίτσου

«Η βραδιά ήταν πολύ συγκινητική για μένα γιατί ανέβηκε το Ζητείται Ψεύτης, το κορυφαίο αυτό έργο του πατέρα μου που το αγαπούσε πιο πολύ απ΄ όλα και το οποίο του χάρισε τη διεθνή αναγνώριση. Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών του Γιάννη Κέντ και του Πάνου Κατσαρίδη στο Παλλάς –με εναλλαγή δέκα διαφορετικών σκηνικών και 20 εξαίρετων ηθοποιών και χορευτών– ήταν πραγματικά υπέροχη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Θέλω να υπερτονίσω τη μοναδική δουλειά του Πέτρου Ζούλια που με τη μαγική του σκηνοθεσία απογείωσε το κείμενο του πατέρα μου, σε μία έκρηξη χαράς, ομορφιάς και γέλιου!», δήλωσε στο pontos-news.gr η Μαρία Ψαθά μετά το τέλος της avant première.


Η Αποστολία Ζώη στο ρόλο της «Πίτσας-Κίτσας» και ο Γιώργος Παρτσαλάκης ως «βουλευτής Φερέκης»

Νωρίτερα και έχοντας δίπλα της τον Αλέξη Γεωργούλη, τον χαρακτήρισε ως τον «πιο γοητευτικό ψεύτη που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί», ενώ ευχήθηκε στο μέλλον να ενσαρκώσει κι άλλους χαρακτήρες από έργα του πατέρα της μια και αυτή είναι πρώτη φορά που συμμετέχει σε έργο του Πόντιου συγγραφέα.

Το Ζητείται ψεύτης είναι μια παράσταση που πρέπει να δείτε. Μέρες εκλογών που ‘ρχονται...


Ένας θίασος που θα αφήσει εποχή στο Παλλάς

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παρτσαλάκης, Ναταλία Δραγούμη, Αργύρης Αγγέλου, Αποστολία Ζώη και στο ρόλο του Ψεύτη ο Αλέξης Γεωργούλης.

Παίζουν αλφαβητικά:
Κορίνα Αλεξανδρίδου
Παναγιώτα Βιτετζάκη
Γιώργος Δεπάστας
Στεφανία Δράκου
Γεωργία Καλλέργη
Χρύσα Κλούβα
Βαγγέλης Κρανιώτης
Ιωάννης Κοντέλλης
Πατρίκιος Κωστής    
Βασίλης Λέμπερος
Δημήτρης Μακρής
Δημήτρης Μαχαίρας
Μάκης Πατέλης
Γιώργος Τσουρουνάκης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Μουσική: Γιώργος Ζαχαρίου
Μουσική επιμέλεια: Άκης Δείξιμος
Χορογραφία: Φώτης Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης. 

 • Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης.
 • Όλες οι φωτογραφίες είναι από το papadakispress.gr και παραχωρήθηκαν στο pontos-news.gr για τις ανάγκες του άρθρου.

Πόπη Παπαγεωργίου

Gallery
Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ15
ΜΑΡΤΙΟΣ
2019