16 Μάρτιος 2019, 12:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2019, 12:36

Αιθιοπία: Έως και έξι μήνες οι έλεγχοι DNA στα θύματα του μοιραίου αεροπλάνου

  • Αιθιοπία: Έως και έξι μήνες οι έλεγχοι DNA στα θύματα του μοιραίου αεροπλάνου
    (Φωτ.: EPA / STR)

Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι ενδέχεται να χρειαστούν έως και έξι μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι DNA στα λείψανα των 157 επιβαινόντων της πτήσης 302 που συνετρίβη την προηγούμενη Κυριακή.

«Η εταιρεία μάς είπε ότι θα μας δώσουν ένα κιλό χώμα για να θάψουμε σε μια κηδεία που θα οργανώσει εκείνη», δήλωσε ένας συγγενής θύματος, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η ομάδα των ερευνητών στο Παρίσι έχει αρχίσει να εξετάζει τα μαύρα κουτιά της πτήσης, τα οποία εντοπίστηκαν στο σημείο που συνετρίβη το Boeing 737 MAX 8 των Ethiopian Airlines λίγο μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα, προκειμένουν να προσδιοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος. Αύριο, οι Αιθιοπικές Αερογραμμές πρόκειται να πραγματοποιήσουν λειτουργία στην Αντίς Αμπέμπα, στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, όπου έχουν ταφεί πολλοί Αιθίοπες ηγέτες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στους συγγενείς των θυμάτων στο ξενοδοχείο «Skylight», τα πιστοποιητικά θανάτου θα εκδοθούν μέσα σε δύο εβδομάδες, οπότε θα δοθούν και κάποια χρήματα στις οικογένειες για να καλύψουν τα άμεσα έξοδά τους. Στα έγγραφα επισημαίνεται ακόμη ότι η επιστροφή των λειψάνων των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα, θα χρειαστεί έως και έξι μήνες για να ολοκληρωθεί.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι είναι ακόμη νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής, όμως οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας σε όλο τον κόσμο έχουν καθηλώσει όλα τα Boeing 737 MAX. Ήδη τα στοιχεία της πτήσης δείχνουν κάποιες ομοιότητες με τη συντριβή του Boeing 737 της Lion Air τον Οκτώβριο, με 189 επιβαίνοντες. Και τα δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν λίγη ώρα μετά την απογείωσή τους και αφού οι πιλότοι τους ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.