15 Μάρτιος 2019, 23:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2019, 23:33

Αλεξιπτωτιστής για το «Μακεδονία ξακουστή»: Δεν ντρόπιασα κανέναν, δεν απειλήθηκε ουδείς

  • Αλεξιπτωτιστής για το «Μακεδονία ξακουστή»: Δεν ντρόπιασα κανέναν, δεν απειλήθηκε ουδείς
    (Φωτ. αρχείου: Γενικό Επιτελείο Στρατού)

«Με συγκίνηση βαθιά και έντονα συναισθήματα, θέλω να πω σε όλους εσάς που στέλνετε τα μηνύματα σας προς το πρόσωπο μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ που μπορεί και κλείνει μέσα του όλα όσα νιώθω για τον τόπο μου την Κρήτη, για την Πατρίδα μου την Ελλάδα, για τους συνανθρώπους μου και για τους συντρόφους μου στις Ειδικές Δυνάμεις και τους τιμημένους Αλεξιπτωτιστές». Με αυτά τα λόγια, ο καταδρομέας των Ενόπλων Δυνάμεων που βιντεοσκόπησε άλμα με αλεξίπτωτο τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», ξεκινά μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, όπου δέχεται δεκάδες μηνύματα.

Ο νεαρός στρατιώτης από την Κρήτη υπογραμμίζει ότι ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του και πήρε την «πουλάδα» των αλεξιπτωτιστών ενώ αναφέρει ότι η πράξη του αυτή υπαγορεύτηκε από το ηθικό και την αφοσίωση και δεν αισθάνεται πως αποτέλεσε προσβολή προς οποιονδήποτε.

Ακόμη, επισημαίνει ότι «αποδέχομαι την όποια τιμωρία από τους ανωτέρους μου, την όποια απόφαση τους και είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για ότι μου αιτηθεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όσους αντιλαμβάνονται και επισημαίνουν πως η αγάπη για την πατρίδα την ιστορία και τις θυσίες των προγόνων μας, δεν έχει καμία σχέση ούτε με φασισμό ούτε με ακραίες ιδεολογικές κατευθύνσεις. Η μόνη μου κατεύθυνση ήταν και είναι από τον ουρανό στη γη, σε μία γραμμή που μου επιτρέπει να ατενίζω την Κρήτη, την Ελλάδα, τον ορίζοντα του κόσμου με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ευγένεια».

Να σημειώσουμε ότι είναι σε εξέλιξη απλή διοικητική εξέταση για τον στρατιώτη καταδρομέα, ο οποίος «κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων», όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).