15 Μάρτιος 2019, 20:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2019, 21:11

Στην Αυστραλία οι Εύζωνες για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ANZACs

  • Στην Αυστραλία οι Εύζωνες για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ANZACs
    Άγημα της Προεδρικής Φρουράς στην Αδελαΐδα, το 2017 (φωτ.: neoskosmos.com)

Ένωσαν τις δυνάμεις τους και τελικά οι ομογενείς της Αυστραλίας τα κατάφεραν: αν και μετά την αλλαγή της πολιτειακής κυβέρνησης δεν εγκρίθηκε το σχετικό κονδύλι, τελικά οι 12 Εύζωνες και ο συνοδός αξιωματικός τους θα ταξιδέψουν στην Αδελαΐδα τον Απρίλιο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους στρατιώτες των ANZACs που πολέμησαν κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το άγημα της Προεδρικής Φουράς θα βρίσκεται στην Αδελαΐδα από τις 23 έως τις 30 Απριλίου, και σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν θα μεταβεί σε άλλη πολιτεία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών, μετά από προσπάθειες που κατέβαλε ο πρώην πολιτειακός θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης οι ομογενείς κατάφεραν μέσα σε δύο ήμερες να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτείται για την επίσκεψη, και στη συνέχεια υπέβαλαν το αίτημα στην Ελλάδα.

«Θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να τους φιλοξενήσουμε στην πολιτεία μας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο των ANZACs, να γιορτάσουμε το Πάσχα και να τους φέρουμε σε επαφή με μέλη της παροικίας μας», δήλωσε στον Νέο Κόσμο η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών Κωνσταντίνα Κώστη.