15 Μάρτιος 2019, 19:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2019, 18:58

Αποφυλακίστηκε η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

  • Αποφυλακίστηκε η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου
    Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, τον Οκτώβριο του 2018 (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Με περιοριστικούς όρους αποφυλακίστηκε η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνιου, με διάταξη της ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα.

Η αποφυλάκιση γίνεται με επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ, ποσό που πρέπει να καταβληθεί έως τις 20 Απριλίου.

Παράλληλα, της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ είναι υποχρεωτική η εμφάνισή της τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Η ανακρίτρια έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης της Σταυρούλας Κουράκου καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη. «Η ανακρίτρια συνεκτίμησε το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια», δήλωσε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.