15 Μάρτιος 2019, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2019, 16:41

Τι λέει το ΓΕΣ για τον αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή»

  • Τι λέει το ΓΕΣ για τον αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή»
    (Φωτ. αρχείου: Γενικό Επιτελείο Στρατού)

Aπλή διοικητική εξέταση διενεργείται για τον στρατιώτη καταδρομέα Μ.Ε. ο οποίος «κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων», ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η απλή διοικητική εξέταση από τη διοίκηση της σχολής αφορά «τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας» δεδομένου ότι «η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει». Ο συγκεκριμένος οπλίτης, σύμφωνα με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, εμφανίζεται να τραγουδά το «Μακεδονία ξακουστή» κατά τη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), διευκρινίζει, σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε, ότι ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις στρατιωτικές μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα.