18 Μάρτιος 2019, 10:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2019, 09:40

Για μια ακόμα φορά η ποντιακή λύρα θα ξεσηκώσει το ΑΠΘ!

  • Πυρετώδεις προετοιμασίες για ποντιακό γλέντι-φωτιά στο ΑΠΘ
    Στιγμιότυπο από παλαιότερο χορό του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΣΠΦΣΘ)

Η Κάτω Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσει, για ακόμα μια φορά, από φοιτητές που διψούν για την ποντιακή παράδοση. Αυτό θα συμβεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 21:30, στον ετήσιο εαρινό χορό του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης.

«Περιμένουμε πάνω 1.500 άτομα και σε αυτόν το χορό μας!» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Αβραμίδης.

Σύμφωνα με τον Γ. Αβραμίδη, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. «Όλα τα μέλη του Συλλόγου τρέχουν πυρετωδώς για τη διοργάνωση του χορού δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το ζήλο και την αγάπη τους για το σωματείο», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια του χορού θα τιμηθεί για την πολυετή προσφορά του στην ποντιακή μουσική παράδοση ο Γιώργος Τσαρτιλίδης (Τσάρτηλον), ενώ θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι μέχρι το ξημέρωμα. Πλούσια λαχειοφόρος αγορά περιμένει όσους τιμήσουν με την παρουσία τους τη βραδιά. «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρξει πλούσια λαχειοφόρος αγορά με πληθώρα δώρων (συνδρομές από μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων της πόλης, αλλά και ταξίδι σε δημοφιλή προορισμό από μεγάλο ταξιδιωτικό πρακτορείο). Η λαχειοφόρος αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αποτελεί μεγάλο μέρος των εσόδων του Συλλόγου, τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει περισσότερες δράσεις, συνεχίζοντας το πλούσιο πολιτιστικό του έργο» συμπληρώνει ο πρόεδρος.

Για την ανταπόκριση του κόσμου στις δράσεις του σωματείου, ο Γ. Αβραμίδης μάς είπε: «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς φοιτητές (ποντιακής και μη καταγωγής), αλλά και κόσμο όλων των ηλικιών από κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού να διασκεδάζει υπό τους ήχους της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής, χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτι που αναμένεται να γίνει και σε αυτόν το χορό αφού περιμένουμε πάνω από 1.500 άτομα».

Στο ποντιακό γλέντι που θα ακολουθήσει συμμετέχουν οι: Κώστας Θεοδοσιάδης, Τάσος Παρχαρίδης και Κώστας Καλούσης στο τραγούδι, Νίκος Κοκκινίδης και Γιάννης Τσανασίδης στη λύρα, Μιχάλης Τσανασίδης (αγγείο-γαβάλ'), Γιώργος Ιακωβίδης (κλαρίνο), Γιάννης Πολυχρονίδης και Νίκος Φιλιππίδης (νταούλι).

  • Τιμή εισόδου: 5€.
  • Τηλέφωνα κρατήσεων: 6983117041 (Μαρία), 6978402664 (Σταύρος), 2310 213159 (σταθερό Συλλόγου)
  • Χορηγός επικοινωνίας pontos-news.gr.

Ελένη Κάλλη

Εκδηλωσεις