15 Μάρτιος 2019, 16:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2019, 13:22

ΕΠΟΝΑ: Κινηματογραφικές βραδιές με ταινίες βασισμένες στις γενοκτονίες

  • ΕΠΟΝΑ: Κινηματογραφικές βραδιές με ταινίες βασισμένες στις γενοκτονίες
    Από το Αντάμωμαν 2018+ (Φωτ.: ΕΠΟΝΑ)

Στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, σε συνεργασία με ποντιακά σωματεία, διοργανώνει βραδιές κινηματογράφου με ταινίες ευαισθητοποίησης του κοινού.

Σήμερα στις 18:00, στο Σύλλογο Ποντίων Πετρούπολης-Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός» (Εθνικής Αντιστάσεως & Βέργας 24, Πετρούπολη), θα προβληθεί η ταινία «Escape from Sobibor» με αναφορές στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

«Πρόκειται για μια δράση της ΕΠΟΝΑ, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Επειδή όμως κάθε γενοκτονία είναι μια πληγή στην ανθρωπότητα, εμείς ως απόγονοι γενοκτονημένων τιμάμε εξίσου τη μνήμη των αθώων. Έτσι, σε συνεργασία και με άλλα αδελφά σωματεία θα πραγματοποιήσουμε βραδιές κινηματογράφου που θα έχουν ως στόχο την προσέγγισή μας με άλλους γενοκτονημένους λαούς μέσα από την 7η Τέχνη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟΝΑ. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με άλλες γενοκτονίες που συντελέστηκαν στο παρελθόν.