15 Μάρτιος 2019, 12:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2019, 12:26

Κατά 17% αυξήθηκαν τα ενοίκια στην Ερμού σε έναν χρόνο

  • Κατά 17% αυξήθηκαν τα ενοίκια στην Ερμού σε έναν χρόνο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Αύξηση κατά 17% –στα 275 ευρώ το τετραγωνικό κατά μέσο όρο– καταγράφηκε στα ενοίκια στην οδό Ερμού, με τον κεντρικό δρόμο της Αθήνας να αποτελεί έναν από τους «θύλακες» της αγοράς ακινήτων που έχει ξεπεράσει πλήρως την οικονομική κρίση – κατά την τελευταία πενταετία η μέση αύξηση των ενοικίων είναι της τάξης του 10,8%.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την Propriues-Cushman & Wakefield, η Έρμου έχει αναρριχηθεί εκ νέου στην παγκόσμια κατάταξη με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους.

Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και της ιδιωτικής κατανάλωσης σε συνδυασμό με την άνοδο του τουρισμού πυροδότησαν πληθώρα νέων μισθώσεων στην αγορά εμπορικών καταστημάτων, αυξάνοντας τα ενοίκια και τις αξίες, ιδίως αν συνεκτιμηθεί η έλλειψη νέων αναπτύξεων.

Στην τελευταία έκθεση της Cushman & Wakefield η Ερμού βρίσκεται στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους, τέσσερις θέσεις πιο ψηλά σε σχέση με πέρσι. Στην Αττική αύξηση κατά 4,2% σημείωσαν επίσης τα ενοίκια στην οδό Μεταξά στη Γλυφάδα, με το μηνιαίο μίσθωμα να διαμορφώνεται στα 125 ευρώ/τ.μ. κατά μέσο όρο, ενώ στην οδό Σωτήρος στον Πειραιά η αύξηση των ενοικίων αγγίζει το 6,7% στα 80 ευρώ/τ.μ. κατά μέσο όρο. Σε ό,τι αφορά την Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 3,7% αγγίζοντας πλέον τα 140 ευρώ/τ.μ. κατά μέσο όρο.

  • Με πληροφορίες από το economistas.gr.