14 Μάρτιος 2019, 23:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2019, 00:07

Αποβλήθηκε από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών ο καταδρομέας με το «Μακεδονία ξακουστή»

  • Αποβλήθηκε από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών ο καταδρομέας με το «Μακεδονία ξακουστή»
    Ο Μανώλης Μπούχλης (φωτ.: youtube.com)

Άμεση αποβολή από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου ήταν η ποινή που επιβλήθηκε από το ΓΕΣ στον στρατιώτη Μανώλη Μπούχλη, ο οποίος τράβηξε βίντεο τον εαυτό του τη στιγμή που πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο σε περιοχή του κάμπου της Λάρισας, τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη ζωή του, όσο και τη ζωή των συναδέλφων του.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το ΓΕΣ έχει διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο παραβιάστηκαν οι κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο, αλλά και αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τη διοίκηση σε ό,τι αφορά την προετοιμασία των στρατιωτών.

Το βίντεο, το οποίο ο στρατιώτης ανέβασε στη σελίδα του στο facebook, έκανε χιλιάδες προβολές, γεγονός που σύμφωνα με το δημοσίευμα ενόχλησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών αντιδρά αρνητικά όταν υπάρχουν μεμονωμένα ή συντονισμένα τέτοια περιστατικά από μέλη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κύκλοι του ΓΕΣ αναφέρουν ότι η αποβολή του στρατιώτη Μανώλη Μπούχλη δεν έχει να κάνει με το ότι τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή», αλλά με την απερισκεψία του να μην τηρήσει τους κανόνες ασφαλείας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή των συναδέλφων του.

Κι αυτό γιατί στο βίντεο εμφανίζεται να κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, χωρίς να προσέχει τη ζώνη ρίψης και τους γύρω του, οι οποίοι τον περίμεναν εντός αυτής, αλλά και επειδή θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους.

Επίσης, θα μπορούσε να τραυματιστεί σοβαρά και ο ίδιος, καθώς όπως φαίνεται προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος χωρίς να τηρεί τις σχετικές οδηγίες προσγείωσης με αλεξίπτωτο που είχε λάβει από τους εκπαιδευτές του.

  • Με πληροφορίες από protothema.gr.