14 Μάρτιος 2019, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάρτιος 2019, 22:57

ΗΠΑ: Ο Μπέτο Ο’Ρουρκ υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος

  • ΗΠΑ: Ο Μπέτο Ο’Ρουρκ υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος
    Ο Μπέτο Ο'Ρουρκ (φωτ. αρχείου: EPA / Larry W. Smith)

Ο πρώην βουλευτής του Τέξας Μπέτο Ο’Ρουρκ, ανερχόμενο αστέρι του αντιπολιτευόμενου αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο Μπέτο Ο’Ρουρκ έγινε γνωστότερος στο ευρύ κοινό σε εθνική κλίμακα το φθινόπωρο, όταν διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία για μια έδρα στη Γερουσία.

Τον Νοέμβριο του 2018 έχασε στις εκλογές, ωστόσο η εκστρατεία του και κυρίως οι παθιασμένες ομιλίες του και η μάλλον απροσδόκητα σκληρή μάχη που έδωσε απέναντι στον βαρέων βαρών Ρεπουμπλικάνο Τεντ Κρουζ, που επικράτησε με μόλις τρεις μονάδες διαφορά, προκάλεσε αίσθηση σε πολλούς στις τάξεις των Δημοκρατικών.

Σήμερα ο Μπέτο Ο’Ρουρκ κατευθύνεται στην Αϊόβα, προκειμένου να συγκεντρώσει υποστήριξη για την υποψηφιότητά του. «Ο μόνος τρόπος για να είμαστε πιστοί στις υποσχέσεις της Αμερικής είναι να δώσουμε τα πάντα για αυτήν και να δώσουμε τα πάντα για όλους εμάς», δηλώνει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο 46χρονος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Πρόσφατα δήλωσε στο Vanity Fair ότι έχει πολλές αμφιβολίες και θεωρεί πως μάλλον μειονεκτεί επειδή είναι λευκός άνδρας, καθώς πολλοί θα προτιμούσαν να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών μια γυναίκα ή κάποιο μέλος εθνικής μειονότητας. Ωστόσο, ο πρώην πανκ ρόκερ αποφάσισε τελικά να μπει στην κούρσα, όπως και άλλα 14 στελέχη των Δημοκρατικών.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.