14 Μάρτιος 2019, 19:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάρτιος 2019, 17:58

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Αθήνα-Σμύρνη από το καλοκαίρι

  • Ακτοπλοϊκή σύνδεση Αθήνα-Σμύρνη από το καλοκαίρι

Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αθήνας με τη Σμύρνη, μέσω των λιμανιών του Λαυρίου και του Τσεσμέ, θα ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού. Σύμφωνα με την τουρκική Daily Sabah, η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη και ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου και θα συνδέουν για πρώτη φορά ακτοπλοϊκώς τις δύο περιοχές.

Η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση αποσκοπεί στη μείωση της κίνησης στα συνοριακά περάσματα του Έβρου, αλλά και στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Όπως είπε ο Μπουλέντ Ιπέκ, πρόεδρος της εταιρείας, η νέα γραμμή έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει εμπορικές και κοινωνικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς όχι μόνο θα παρέχει στους κατοίκους αυτών των περιοχών και στους τουρίστες τη δυνατότητα να μετακινούνται πιο εύκολα, αλλά επιπλέον θα διευκολύνει τη μεταφορά των φορτίων και θα διασφαλίσει τη μείωση του κόστους μετακίνησης για φορτηγά και νταλίκες, αφού δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύουν μόνο μέσω Κωνσταντινούπολης.

Τα συγκεκριμένα λιμάνια επιλέχθηκαν επειδή είναι τα πλησιέστερα λιμάνια σε Ελλάδα και Τουρκία για τις περιοχές της Αθήνας και της Σμύρνης, ενώ ο ταξίδι θα διαρκεί επτά ώρες. Μάλιστα, ο Μπουλέντ Ιπέκ τόνισε ότι αυτή η πολυαναμενόμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση οφείλεται στη βούληση του προέδρου Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

  • Πηγή: dailysabah.com.