14 Μάρτιος 2019, 18:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάρτιος 2019, 18:59

Κύκλωμα έστελνε τα διπλώματα οδήγησης στο σπίτι!

  • Κύκλωμα έστελνε τα διπλώματα οδήγησης στο σπίτι!
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μια καλοστημένη… επιχείρηση χορήγησης παράνομων διπλωμάτων οδήγησης είχαν στήσει επτά υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών που εργάζονταν σε παράρτημα στον Άγιο Δημήτριο (ανάμεσά τους και διευθύντρια της υπηρεσίας), και δύο ιδιοκτήτες σχολές οδηγών. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ερευνούν την υπόθεση εξαιτίας κάποιων ασυνήθιστων συναλλαγών· η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο.

Μάλιστα το κύκλωμα παρείχε τη διευκόλυνση να μην χρειάζεται καν οι «υποψήφιοι» οδηγοί να περάσουν τη διαδικασία της εξέτασης, αφού έστελνε τα διπλώματα οδήγησης στο σπίτι!

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει εννέα συλλήψεις, ενώ έρευνα ξεκίνησε και από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα, ολοκληρώνεται η προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα χρόνια δρούσε το κύκλωμα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 80.000 ευρώ.

Με εντολή της Ρένας Δούρου η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των Αρχών.