14 Μάρτιος 2019, 23:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάρτιος 2019, 18:50

Ρουμανία: Πρόστιμο στους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που φορούν βρόμικα ρούχα

  • Ρουμανία: Πρόστιμο στους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που φορούν βρόμικα ρούχα
    (Φωτ.: Ana Maria Catalina / commons.wikimedia.org)

Με πρόστιμο κινδυνεύουν οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, εάν τα ρούχα που φορούν είναι βρόμικα και μυρίζουν άσχημα. Αυτό προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για τις αστικές συγκοινωνίες που είναι σε εξέλιξη στη ρουμανική πόλη, η οποία στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων αλλά και της διαμονής των επισκεπτών της.

Τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης εγκαινίασε ο Δήμος της ρουμανικής πόλης σε μια προσπάθεια να δώσει λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και βελτιώσει την εικόνα της πόλης ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, όσοι επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς κυκλοφορούν με βρόμικα ρούχα μπορεί να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα 100 έως 200 λέι (από 21 μέχρι 42 ευρώ). Επίσης, όσοι επιβάτες ταξιδεύουν μεταφέροντας τσάντες με φαγητά που μυρίζουν άσχημα ή κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου εντός των μέσων μεταφοράς, μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο 200 λέι.

Οι νέοι κανόνες για το επιβατικό κοινό που διαμορφώνονται μέχρι στιγμής από τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης προβλέπουν, επίσης, ότι οι επιβάτες μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο στους προβλεπόμενους σταθμούς, καθώς και ότι η επιβίβαση γίνεται μόνο από τις μπροστινές πόρτες. Επίσης, οι επιβάτες απαγορεύεται να πίνουν ή να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, ή να μεταφέρουν στις αποσκευές τους αλκοολούχα ποτά.

Σε περίπτωση που οι αποσκευές (είτε πρόκειται για τσάντα, σακίδιο πλάτης, χειραποσκευή ή βαλίτσα) καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο, τότε οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώνουν ένα ακόμα εισιτήριο.

Εξάλλου απαγορεύεται η μεταφορά πτηνών και ζώντων ζώων, με εξαίρεση τους σκύλους και τις γάτες που πρέπει να μεταφέρονται σε ειδικά κλουβιά.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.