13 Μάρτιος 2019, 22:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2019, 23:03

Βρετανία: Οι βουλευτές απέρριψαν ένα Brexit χωρίς συμφωνία

  • Βρετανία: Οι βουλευτές απέρριψαν ένα Brexit χωρίς συμφωνία
    (Φωτ.: EPA / Andy Rain)

Απέρριψαν την πρόταση για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία οι Βρετανοί βουλευτές, με διαφορά μόλις τεσσάρων ψήφων.

Οι βουλευτές ψήφισαν 312 υπέρ και 308 κατά της πρότασης για συντονισμένο Brexit.

Η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε με μεγάλη διαφορά χθες από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ είχε ήδη απορριφθεί για πρώτη φορά στις 15 Ιανουαρίου.

Μετά την ψηφοφορία, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια μακρά καθυστέρηση του Brexit αν οι βουλευτές δεν συμφωνήσουν στα επόμενα βήματα τις ερχόμενες μέρες. «Αν η Βουλή βρει τρόπο τις ερχόμενες μέρες να στηρίξει μια συμφωνία, αυτό θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να επιδιώξει μια σύντομη, περιορισμένη τεχνική επέκταση του Άρθρου 50. Μια τέτοια σύντομη τεχνική επέκταση είναι πιθανόν να μας προσφερθεί μόνο αν έχουμε μια συμφωνία», είπε στο Κοινοβούλιο.

Την Πέμπτη οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν επί νέας τροπολογίας για πιθανή παράταση του Brexit έως τις 30 Ιουνίου, με την κυβέρνηση να τονίζει επίσης ότι αν δεν έχει εγκριθεί καμία συμφωνία από το Κοινοβούλιο έως τις 20 Μαρτίου, είναι απίθανο η ΕΕ να εγκρίνει χρονική παράταση του Brexit στη Σύνοδο Κορυφής στις 21-22 Μαρτίου, χωρίς το Λονδίνο να έχει δώσει μια συγκεκριμένη αιτιολογία.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.