13 Μάρτιος 2019, 21:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2019, 21:44

Τραγωδία στην Αιθιοπία: Η Γερμανία δεν θα αναλύσει τα μαύρα κουτιά από το αεροπλάνο

  • Τραγωδία στην Αιθιοπία: Η Γερμανία δεν θα αναλύσει τα μαύρα κουτιά από το αεροπλάνο
    Ένα Boeing 737 Max 8 (ET-AVM) της Ethiopian Airlines (φωτ.: EPA / STR)

Το γερμανικό ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων (BFU) δεν έχει τα τεχνικά μέσα για να εξετάσει τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη την Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

«Δεν θα αναλύσουμε τα μαύρα κουτιά, γιατί δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Τα κουτιά αυτά έχουν ένα νέο λογισμικό, το οποίο δεν μπορούμε να διαβάσουμε», δήλωσε.

To Boeing 737 MAX «είναι ένας νέος τύπος αεροσκάφους με ένα νέο μαύρο κουτί, με νέο λογισμικό. Δεν μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Γκέρμουτ Φράιταγκ, εκπρόσωπος του BFU.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα διατάξουν να καθηλωθούν όλα τα αεροσκάφη Boeing Co 737 MAX 8 και MAX 9 μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Ethiopian Airlines. «Θα εκδώσουμε διάταγμα με επείγοντα χαρακτήρα για την καθήλωση όλων των αεροσκαφών 737 MAX 8 και 737 MAX 9 και την απαγόρευση των πτήσεων με αυτούς τους τύπους αεροσκαφών», τόνισε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Δεν ανασύρθηκαν σοροί από το σημείο συντριβής
Ο εκπρόσωπος της Ethiopian Airlines δήλωσε στο Reuters ότι δεν ανασύρθηκαν ανθρώπινες σοροί από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους, παρά μόνο διάσπαρτα ανθρώπινα μέλη που απέμειναν από τη συντριβή.

Νωρίτερα, είχε σημειώσει πως τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8, που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα την Κυριακή με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 157 επιβαινόντων, θα σταλούν στην Γερμανία για ανάλυση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.