13 Μάρτιος 2019, 20:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2019, 20:29

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις αύριο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

  • Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις αύριο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Δωρεάν εξετάσεις για το κοινό προσφέρει στις 14 Μαρτίου το Νεφρολογικό Τμήμα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού. Στο κεντρικό σαλόνι του Νοσοκομείου θα διαμορφωθούν ειδικοί χώροι για εξετάσεις, όπως μετρήσεις γλυκόζης του αίματος και αρτηριακής πίεσης.

Από τις 10:00 έως τις 12:00, όσοι πολίτες ενδιαφέρονται μπορούν να επισκέπτονται τους χώρους ώστε να υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο.

Ταυτόχρονα, σε ειδικά σταντ γιατροί και νοσηλευτές του Τμήματος θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια για τις παθήσεις του νεφρού, καθώς και συμβολικά δώρα, ενώ θα απαντούν και στις ερωτήσεις του κοινού.

Παράλληλα, στις 12:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις στρατηγικές πρόληψης της χρόνιας νεφρικής νόσου, τις νεφροπάθειες από φαρμακευτικά και μη φαρμακευτικά προϊόντα, την αντιμετώπιση των νεφροπαθών τελικού σταδίου, καθώς και την επιλογή της μεθόδου θεραπευτικής υποκατάστασης και τη νοσηλευτική φροντίδα.

Η ενημέρωση θα γίνει από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση του κοινού και των ειδικών πάνω στα θέματα που θα παρουσιαστούν.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Φ.