13 Μάρτιος 2019, 17:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2019, 16:59

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο Φλώρος υποστηρίζει ότι τον εκβίαζαν οι Αλβανοί

  • Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο Φλώρος υποστηρίζει ότι τον εκβίαζαν οι Αλβανοί
    Ο Αριστείδης Φλώρος τον Σεπτέμβριο του 2018 την ώρα που οδηγείται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017 κατέθεσε σήμερα ο Αριστείδης Φλώρος, ο κρατούμενος για την υπόθεση Energa - Hellas Power. Ο ποινικολόγος εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, ενώ ήταν και φίλοι.

Ο Αριστείδης Φλώρος στην κατάθεσή του είπε ότι λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία, τον Ιούνιο του 2017, τον πλησίασε ένας υπαρχιφύλακας που του μετέφερε μήνυμα από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι, που πλέον θεωρείται αρχηγός της «μαφίας του Κορυδαλλού». Ο επιχειρηματίας, κατά τα λεγόμενά του, βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου όταν άκουσε την «παραγγελία» του Αλβανού βαρυποινίτη: 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην πειράξουν την οικογένειά του.

Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι είναι ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, και όπως είπε ο Αριστείδης Φλώρος δεν τον είχε συναντήσει ποτέ στις φυλακές, ούτε εκείνον ούτε τους δύο φυσικούς αυτουργούς, επίσης αλβανικής καταγωγής. Από την άλλη οι δύο φυσικοί αυτουργοί ισχυρίζονται ότι είχαν πάρει εντολή από τον επιχειρηματία να επιτεθούν στον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ Γιώργο Αντωνόπουλο, μια υπόθεση για την οποία ο Αριστείδης Φλώρος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Στην κατάθεσή του ο επιχειρηματίας είπε ότι το καλοκαίρι του 2017 ενημερώθηκε από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για μια συνάντηση με αντικείμενο το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει για να «καθαρίσει» με την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου. Στην επίμαχη συνάντηση δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον ποινικολόγο να μεταφέρει στον πελάτη του ότι αν έδινε 2 εκατ. ευρώ οι δύο Αλβανοί θα απέσυραν τις καταθέσεις τους στις οποίες κατονόμαζαν τον επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό και ο Γιώργος Αντωνόπουλος δεν θα παρίστατο στη δίκη ως πολιτική αγωγή για την επίθεση σε βάρος του.

«Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους», φέρεται να είπε ο ένας δικηγόρος στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Πάντως ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, πήρε τη συμβουλή από τον ποινικολόγο να μην δώσει ούτε ένα ευρώ για να καθαρίσει κάτι που δεν έκανε, να μην ανησυχεί, αλλά να ενημερώσει την οικογένειά του για τις απειλές που δεχόταν.