12 Μάρτιος 2019, 20:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2019, 18:46

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα 16 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

  • ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα 16 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου
    Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με θέμα την προετοιμασία για τις ευρωεκλογές (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Η προετοιμασία του κόμματος και οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος ενόψει των ευρωεκλογών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Συγκεκριμένα, υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα. Υποψήφιοι για την ευρωβουλή θα είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β΄ Αθήνας Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας. Ακόμη, στο ευρωψηφοδέλτιο θα βρίσκονται τα ονόματα του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη, της πρώην υφυπουργού Υγείας και πανεπιστημιακού Φωτεινής Σκοπούλη, του πρώην πρύτανη και πρώην υφυπουργού Θεοδόση Πελεγρίνης. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι ο πανεπιστημιακός και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Δημήτρης Πλουμπίδης, η νομικός και πρώην αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Άννα Τσάτσου Παπαδημητρίου, η γραφίστρια Μυρσίνη Λοΐζου, η Όλγα Νάσση από την Ελληνική Κοινότητα Ιταλίας, το στέλεχος του αναπηρικού κινήματος και ιδρυτής της θεατρικής ομάδας Αναπηρίας DAGIPOLI DANCE Co Γιώργος Χρηστάκης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων Γιόνους Μουχαμεντί, το στέλεχος του οικολογικού κινήματος Ιωάννα Κοντούλη, η δικηγόρος και μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας Οφούκ Μουσταφά.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει συνάντηση των συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων που αποδέχτηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μιας προοδευτικής συμμαχίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί, πιθανότατα στις 27 Μαρτίου, μια μεγάλη συγκέντρωση όπου θα παρουσιαστεί και το ευρωψηφοδέλτιο. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα ανακοινωθεί και θα εγκριθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός του ευρωψηφοδελτίου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αγγελική Λάζου.