12 Μάρτιος 2019, 15:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2019, 15:27

S-400 αναπτύχθηκαν στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης!

  • S-400 αναπτύχθηκαν στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης!
    Ρωσικά άρματα μάχης T-72B3 στην πλατεία των Ανακτόρων στην Αγία Πετρούπολη (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)

Πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος S-400 αναπτύχθηκαν στην περιφέρεια του Λένινγκραντ (βορειοδυτική Ρωσία), σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προκειμένου «να προστατεύσουν στρατιωτικές, διοικητικές και πολιτικές εγκαταστάσεις». Οι S-400 θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα συστήματα S-300 που βρίσκονταν στις ίδιες θέσεις. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στην Αγία Πετρούπολη δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα νέα πυραυλικά συστήματα «έχουν δοκιμαστεί στην περιφέρεια του Αστραχάν (νότια Ρωσία) πριν μεταφερθούν 2.000 χιλιόμετρα βορειότερα, στην περιφέρεια του Λένινγκραντ.

Πύραυλοι αυτού του τύπου πρόκειται επίσης να αναπτυχθούν στη διάρκεια του μήνα κοντά στον ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ.

Με θεωρητικό βεληνεκές 400 χιλιομέτρων, το S-400 είναι το πιο εξελιγμένο από τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας. Έχει πωληθεί στην Ινδία, αλλά και στην Τουρκία, πράγμα που έχει προκαλέσει τον θυμό των δυτικών συμμάχων της Άγκυρας στους κόλπους του NATO, ιδιαίτερα της Ουάσινγκτον.