12 Μάρτιος 2019, 15:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2019, 13:16

«Η μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη απέσπασε δύο βραβεία στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

  • «Η μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη απέσπασε δύο βραβεία στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
    Εικόνα από το ντοκιμαντέρ «Η Μπάντα»

Δύο βραβεία απέσπασε στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη Η μπάντα, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων αλλά και στα 353.000 θύματα που βρήκαν φρικτό θάνατο. Πρόκειται για την ιστορία του Γιάννη Παπαδόπουλου, μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κερασούντας που επιστρατεύτηκε βίαια από τον Τοπάλ Οσμάν.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου, στον κινηματογράφο Ολύμπιον.

Η μπάντα απέσπασε το Βραβείο Κοινού Fischer το οποίο αφορά τα ντοκιμαντέρ άνω των 50 λεπτών, και το α΄ βραβείο της ΕΡΤ που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

«Ευχαριστώ από καρδιάς... Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να γίνει το ντοκιμαντέρ Η μπάντα. Ευχαριστώ τους εθελοντές που έσπευσαν να βοηθήσουν γιατί πίστεψαν στην προσπάθειά μας. Ευχαριστώ τους φίλους και συγγενείς που διέθεσαν χρόνο και χρήματα για να πάρει σάρκα και οστά μια ιδέα για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ευχαριστώ το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη που μας στήριξε οικονομικά για να ολοκληρωθεί η παραγωγή. Ευχαριστώ όλους όσοι είδαν την Μπάντα και την ψήφισαν ως καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Το κάναμε ως μνημόσυνο στη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που βρήκαν τραγικό θάνατο την περίοδο της Γενοκτονίας και ελπίζουμε να γίνει αφορμή για να μάθουν όλοι την ιστορία μας» δήλωσε λίγο μετά την απονομή ο Νίκος Ασλανίδης.


Ο Ν. Ασλανίδης με το βραβείο του (φωτ.: Σοφία Προκοπίδου)

  • Πηγή: efxinospontos.gr.