11 Μάρτιος 2019, 19:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2019, 20:04

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Έκθεση για τη ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη

  • Σαν σήμερα πέθανε, θύμα δολοφονικής επίθεσης, ο Γρηγόρης Λαμπράκης

Έκθεση για τη ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη παρουσιάζει από σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 17:00, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές θα βρίσκεται εκπροσωπώντας το «Ίδρυμα Λαμπράκη» και ο γιος του αείμνηστου πολιτικού, Γρηγόρης Λαμπράκης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 14 Μαρτίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν σπάνια ντοκουμέντα για τη ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη μέσα από τα αρχεία της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας, από την εποχή που υπήρξε μέλος του ΕΑΜ ως τη συμμετοχή του στην Παγκόσμια Κίνηση Ειρήνης και την καριέρα του ως πολιτικός, αθλητής και γιατρός, που πάσχιζε για το δικαίωμα των φτωχότερων στη θεραπεία.

Την έκθεση στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, γιατρού και αθλητή, που εξύμνησε την ειρήνη και τη δημοκρατία και το πλήρωσε με τη ζωή του, διοργανώνει ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Ελιάς Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκης, υπό την αιγίδα της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην τελετή της Τρίτης ομιλητές θα είναι επίσης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο ευρωβουλευτής της Ελιάς Νίκος Ανδρουλάκης και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.