10 Μάρτιος 2019, 20:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2019, 20:22

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα: Πολύ καλός μέχρι το απόγευμα

  • Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 6
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Καθαράς Δευτέρας σε ολόκληρη τη χώρα, ευνοώντας τις μετακινήσεις και τις εκδηλώσεις.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι λίγες κατά κανόνα νεφώσεις και οι υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες.

Κατά τόπους η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23-25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Πάντως, τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας θα επικρατεί αρκετή ψύχρα και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, χωρίς να λείψουν και οι τοπικές ομίχλες.

Την Καθαρά Δευτέρα, εκτός των καλών γενικά καιρικών συνθηκών οι άνεμοι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, καθώς θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και θα πνέουν με εντάσεις 4 έως 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από τις βραδινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας και από τα βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή και είναι πολύ πιθανό την Τρίτη να επικρατήσει έντονη κακοκαιρία. Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη μεταβολή του καιρού θα δοθούν σε νεότερες ανακοινώσεις.

  • Πηγή: meteo.gr.