10 Μάρτιος 2019, 18:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2019, 18:52

Καναδάς: Έφτιαξαν τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από χιόνι του κόσμου (βίντεο)

  • Καναδάς: Έφτιαξαν τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από χιόνι του κόσμου (βίντεο)
    (Φωτ.: winnipegfreepress.com)

Με τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από χιόνι στον κόσμο, ο Κλιντ και η Άντζι Μας από την καναδική επαρχία Μανιτόμπα κατάφεραν να καταρρίψουν Ρεκόρ Γκίνες και να μπουν στο Guinness Book of World Records.

Ο λευκός λαβύρινθος καλύπτει έκταση 2789,11 τετραγωνικών μέτρων και έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο.

Για να ζήσουν το όνειρό τους, ο Κλιντ και η Άντζι Μας, ένα ζευγάρι αγροτών από το μικρό χωριό Σεντ Αντόλφ νότια της πρωτεύουσας της επαρχίας Γουίνιπεγκ, επένδυσαν περίπου 60.000 δολάρια Καναδά. Μέχρι πρότινος, έφτιαχναν κάθε καλοκαίρι έναν λαβύρινθο σε χωράφια με καλαμπόκια, όμως στη συνέχεια θέλησαν να δοκιμάσουν να φτιάξουν έναν λαβύρινθο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας χιόνι, για το οποίο χρειάστηκαν δύο με τρεις εβδομάδες, και στη συνέχεια άρχισε να χτίζεται ο λαβύρινθος», είπε ο Κλιντ Μας σε καναδικά μέσα ενημέρωσης. Για την κατασκευή απαιτήθηκαν συνολικά 370 ημιρυμουλκούμενα φορτωμένα με χιόνι, κάτι που σύμφωνα με τον Κλιντ Μας είναι πολύ δαπανηρό.

Οι τοίχοι του λαβύρινθου έχουν ύψος 1,80μ, ενώ στο έδαφος συμπιέστηκε χιόνι ύψους 50 εκ., προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη που θα γινόταν πάρα πολύ γρήγορα και θα ανάγκαζε τους επισκέπτες να περπατούν στη λάσπη. Το πολικό κρύο (-30 βαθμών Κελσίου) που επικρατεί αυτή τη χρονική περίοδο επιτρέπει στον λαβύρινθο να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Στο εσωτερικό του οι επισκέπτες συναντούν αγάλματα από χιόνι και πάγο, ενώ υπάρχουν και «μυστικοί» χώροι ανάπαυσης με τραπέζια και θέρμανση, τους οποίους το κοινό καλείται να ανακαλύψει στο πλαίσιο της πρόκλησης, καθώς τους βοηθούν και στον προσανατολισμό.

Ο λαβύρινθος άνοιξε για το κοινό τον Ιανουάριο, ενώ με τη δημιουργία του το ζευγάρι κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο είχε ένας λαβύρινθος χιονιού στο ιστορικό πάρκο του Φορτ Ουίλιαμ, στη γειτονική επαρχία του Οντάριο. Ο Κλιντ Μας ελπίζει ότι το φράγμα των 10.000 επισκεπτών μπορεί να ξεπεραστεί και να ανακτήσει μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχουν δαπανήσει.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.