9 Μάρτιος 2019, 20:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2019, 19:39

Φωτίου: Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου

  • Θ. Φωτίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για την αναδοχή και την υιοθεσία παιδιών
    Η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το πρωί της Τετάρτης (13 Μαρτίου) θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου, όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον RealFM 97,8 και τους Γιώργο Παγάνη και Αναστασία Γιάμαλη.

Όπως είπε η Θ. Φωτίου, «το επίδομα ενοικίου είναι μια οριζόντια δράση, δηλαδή δεν στοχεύουμε μόνο στις φτωχότερες οικογένειες αλλά και στα μεσαία στρώματα». Σύμφωνα με την ίδια «υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στο να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις», όμως, πρόσθεσε ότι «τα ψηφιακά συστήματα έχει αποδειχθεί ότι ανταποκρίνονται με ταχύτητα ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες».

Υποστήριξε ακόμη ότι η πλατφόρμα θα λειτουργήσει με τις γνωστές διαδικασίες και επεσήμανε ότι το επίδομα θα δοθεί και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο εφόσον το μισθωτήριο είναι από 1/1/2019. Η πληρωμή θα γίνει τον Απρίλιο, ενώ διευκρίνισε ότι όλες οι πλατφόρμες όπως για το επίδομα ενοικίου τώρα αλλά και εκείνες για το επίδομα παιδιού, το ΚΕΑ, κλπ, δεν κλείνουν. Άρα ο κόσμος δεν πρέπει να αγχώνεται για τις αιτήσεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός πρόσθεσε ότι από το επίδομα ενοικίου θα ωφεληθούν πάνω από 260.000 οικογένειες. Διευκρίνισε ακόμη ότι το επίδομα μπαίνει στον λογαριασμό του ενοικιαστή και όχι του ιδιοκτήτη και επέστησε την προσοχή στο να δίνεται σωστά το IBAN.