9 Μάρτιος 2019, 08:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2019, 08:14

Κινηματογραφικό σκηνικό η Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα

  • Με ζέστη και σκόνη σήμερα ο καιρός
    (Φωτ.: Flickr / dronepicr)

Σε κινηματογραφικό σκηνικό μετατρέπεται την Κυριακή 10 Μαρτίου και την Καθαρά Δευτέρα (11/3) η Πλατεία Συντάγματος καθώς και το οδικό δίκτυο που την περιβάλει, φιλοξενώντας τα κινηματογραφικά γυρίσματα της ταινίας Born to be murdered. Κατά τα γυρίσματα της Κυριακής, η Τροχαία Αθηνών θα διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων τις ώρες 7:00 με 18:00, ενώ για τις ίδιες ώρες ο χώρος της πλατείας θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Την Καθαρά Δευτέρα, γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν και πάλι τις ώρες 7:00 με 18:00 επί της Πλατείας Συντάγματος και περιμετρικά επί του πεζοδρομίου μπροστά από το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης. Δεν θα υπάρξει ωστόσο διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πρόκειται για μια ταινία δράσης και μυστηρίου, αμερικανο-ιταλική κινηματογραφική παραγωγή, του σκηνοθέτη Luca Guadagnino, η οποία θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2020. Ο Δήμος Αθηναίων ζητά τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών, καθώς όπως επισημαίνει «μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές συμβάλλουν στη διεθνή προβολή της Αθήνας και της χώρας μας γενικότερα».