8 Μάρτιος 2019, 19:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2019, 19:14

Σκόπια: Συμφωνία για διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός-Μάρκοβα Νόγκα

  • Σκόπια: Συμφωνία για διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός-Μάρκοβα Νόγκα
    Σία Αναγνωστοπούλου και Νίκολα Ντιμιτρόφ υπογράφουν τη συμφωνία για τη δίοδο Λαιμός-Μάρκοβα (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Συμφωνία για τη διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός-Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών, υπέγραψαν σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σία Αναγνωστοπούλου και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ. «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κ. Ντιμιτρόφ για τη συνεργασία και τη συζήτηση που είχαμε, να χαιρετίσω την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας για διάνοιξη διόδου, μίας νέας διόδου στην περιοχή των Πρεσπών, στην περιοχή Λαιμός. Είναι μια σημαντική συμφωνία, η οποία βασίζεται στις διατάξεις της ιστορικής συμφωνίας την οποία υπογράψαμε, της μεγάλης, της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η συνεργασία μας θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών και της βαλκανικής χερσονήσου», δήλωσε η Σ. Αναγνωστοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συναντήθηκε στα Σκόπια και με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ. Κατά την επίσκεψή της αυτή στα Σκόπια, η Σ. Αναγνωστοπούλου συνοδεύεται από τους βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη. Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετέχει επίσης και ο γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Παναγιώτης Παυλόπουλος, καθώς και άλλα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.