8 Μάρτιος 2019, 17:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2019, 17:25

Η Λάρισα προσφέρει στέγη στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου

  • Η Λάρισα προσφέρει στέγη στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου
    Εσωτερική άποψη του AEL FC ARENA (φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΛ / aelfc.gr)

Η ΕΠΟ, μετά το «ναυάγιο» με το Παγκρήτιο στάδιο και το γήπεδο Καραϊσκάκη, αναζητεί έδρα για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Η Λάρισα εμφανίζεται ως μια πιθανή λύση στο ζήτημα, καθώς διεκδικεί με αξιώσεις να είναι η πόλη που θα φιλοξενεί τους αγώνες της Εθνικής. Οι αρμόδιοι φορείς της θεσσαλικής πόλης συναντήθηκαν σήμερα γι’ αυτόν το σκοπό και εμφανίστηκαν θετικοί στην προοπτική να αποτελέσει το «AEL FC Arena» την επίσημη έδρα της Εθνικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο, στην οποία μετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Λάρισας Δημ. Μπουχλαριώτης, ο δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος και ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Γήπεδο ΑΕ» Μίμης Τσακμακίδης. Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα και φάνηκε ότι το έδαφος είναι πρόσφορο για να προχωρήσει η αντίστοιχη πρόταση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δήλωση του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης είπε ότι η πόλη έχει όλες τις κατάλληλες υποδομές, αλλά και τις κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις του νέου γηπέδου, ώστε να υποδεχτεί την Εθνική ομάδα και να έχει την έδρα της στη Λάρισα. Τόνισε ακόμη πως πραγματοποιούνται όλες οι συνέργειες ώστε να πεισθούν οι θεσμοί που είναι αρμόδιοι να αποφασίσουν γι’ αυτό το ζήτημα. Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι υπήρξε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για αυτό το θέμα και συμπλήρωσε ότι ετοιμάζεται μια κοινή επιστολή όλων των φορέων προς την ΕΠΟ με την συγκεκριμένη πρόταση, ενώ θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Γραμμένο.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να προσφέρει την έδρα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο νέο γήπεδο της Λάρισας και επεσήμανε ότι η πόλη έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.