8 Μάρτιος 2019, 18:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2019, 18:20

Τέλος το βιντεοπαιχνίδι του βιασμού στις ΗΠΑ (βίντεο)

  • Τέλος το βιντεοπαιχνίδι του βιασμού στις ΗΠΑ (βίντεο)
    (Φωτ.: Rape Day / Desk Plant)

Εκτός της πλατφόρμας βιντεοπαιχνιδιών Steam μένει το βιντεοπαιχνίδι «Rape day» της Desk Plant μετά από απόφαση της εταιρείας Valve, ιδιοκτήτριας της πλατφόρμας, και λόγω της απίστευτα μεγάλης αρνητικής δημοσιότητας γύρω από αυτό. Οι  8.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέσω του ιστότοπου Change.org και άλλων ιστοσελίδων και οι οποίες καλούσαν τη Valve να αποκλείσει το παιχνίδι του βιασμού και της κακοποίησης από την πλατφόρμα Steam, ήταν αρκετές για να μην προχωρήσει η συνεργασία με την Desk Plant.

«Το παιχνίδι έχει άγνωστες και επικίνδυνες επιπτώσεις» ανέφερε η Valve σε ανακοίνωσή της.

«Σεβόμαστε την επιθυμία των δημιουργών (των παιχνιδιών) να εκφραστούν και αποστολή της Steam είναι να τους βοηθήσει να βρουν κοινό, όμως οι δημιουργοί του συγκεκριμένου παιχνιδιού επέλεξαν ένα θέμα και έναν τρόπο να το παρουσιάσουν που καθιστά αυτή την αποστολή δύσκολη για εμάς», πρόσθεσε η εταιρεία, που πέρυσι είχε αναγκαστεί να αποσύρει ένα άλλο αμφιλεγόμενο παιχνίδι, το «Active shooter», το οποίο παρουσίαζε ένα μακελειό σε σχολείο.

Το «Rape day» επρόκειτο να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, ενώ στον ιστότοπό της η Steam ανέφερε ότι το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες «να ελέγχουν τις επιλογές ενός απειλητικού κατά συρροή δολοφόνου στη διάρκεια μιας εξέγερσης ζόμπι».


(Φωτ.: Rape Day / Desk Plant)

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις η Desk Plant, δημιουργός του παιχνιδιού, ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει άλλη πλατφόρμα για την κυκλοφορία του. Εξήγησε μάλιστα ότι πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που απευθύνεται «στο 4% του πληθυσμού που είναι ψυχικά διαταραγμένοι».