12 Μάρτιος 2019, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2019, 08:48

Ρέθυμνο: Ξεκινά η αποκατάσταση τμημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου

  • Ρέθυμνο: Ξεκινά η αποκατάσταση τμημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου
    (Φωτ.: creta24.gr)

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Το φαράγγι αποτελεί για το Ρέθυμνο φυσικό κάλλος υψίστης σημασίας, με μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά και ιστορική αξία για την ταυτότητα της περιοχής.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, το τμήμα της επαρχιακής οδού από το Ρουσοσπίτι μέχρι τη Μονή Αγίας Ειρήνης έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Ο δρόμος δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, διότι δεν έχουν σταματήσει τα φαινόμενα κατολισθήσεων και καθιζήσεων του οδοστρώματος, επομένως ο δρόμος δεν κυκλοφορείται σε όλο του το πλάτος.

Εργασίες θα ξεκινήσουν και στον δρόμο προς Καλονύκτη -και για τον λόγο αυτόν εφιστάται η προσοχή σε όλους τους οδηγούς, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πτώσεων βράχων και κατολισθήσεων. Τέλος, άνοιξε και ο δρόμος στο Φαράγγι των Αρμένων, όμως και για το συγκεκριμένο σημείο ζητείται από τους οδηγούς να κινούνται προσεκτικά και να τηρούν τη σήμανση με τα όρια ταχύτητας.

Οι ζημιές, κυρίως από κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων, αποκαθίστανται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών υπάρχει κινητικότητα για τον σχεδιασμό αποκατάστασης των οδοστρωμάτων, όπου αυτά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά ή έχουν υποστεί καθιζήσεις.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.