7 Μάρτιος 2019, 21:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2019, 23:53

Πούτιν: Ιππασία με γυναίκες αστυνομικούς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (βίντεο)

  • Πούτιν: Ιππασία με γυναίκες αστυνομικούς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / Alexey Nikolsky / Sputnik / Kremlin Pool)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας να κάνει ιππασία με γυναίκες αστυνομικούς που ανήκουν στο σύνταγμα ιππικού της ρωσικής αστυνομίας, φορώντας τζιν παντελόνι και μπουφάν.

Το βίντεο με τον Ρώσο πρόεδρο από αυτήν την εμφάνιση, που είχε συμβολικό χαρακτήρα, μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε σε έκθεση με θέμα την ιστορία του συντάγματος ιππικού της ρωσικής αστυνομίας, στην οποία εκτίθενται παλαιού και νεότερου τύπου οπλισμοί των αστυνομικών που υπηρετούν στη μονάδα αυτή.

Στη συνέχεια, στο κλειστό ιπποδρόμιο του ιππικού της αστυνομίας επιθεώρησε τις έφιππους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί με τα άλογα τους. Μάλιστα, μετά την επιθεώρηση μια αστυνομικός απευθυνόμενη στον πρόεδρο Πούτιν είπε: «Ξέρουμε ότι μπορείτε να ιππεύετε και για αυτό έχουμε ετοιμάσει ένα άλογο για εσάς. Ελάτε μαζί μας». Ο Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση και έτσι άρχισε η ιππασία, ενώ κάποιες φορές ο Ρώσος πρόεδρος σταμάτησε και οι συνοδοί του έδωσαν κάποιες σύντομες συμβουλές. Στο τέλος ακολούθησε επίδειξη ιππασίας με άλογα της ράτσας Ορλόφ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται να κάνει ιππασία. Μια φωτογραφία που είχε δοθεί παλαιότερα στη δημοσιότητα, έδειχνε τον Ρώσο πρόεδρο στη Σιβηρία να ιππεύει γυμνός από τη μέση και πάνω, αναδεικνύοντας την αγάπη του για το άθλημα, χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτό. Στα 19 χρόνια της διακυβέρνησής του, οι συμπολίτες του αλλά και η παγκόσμια κοινή γνώμη είχαν αρκετές φορές την ευκαιρία να δουν τον Ρώσο πρόεδρο να επιδίδεται σε διάφορα αθλήματα ή δοκιμασίες ή να επιδεικνύει τις ικανότητες και δεξιότητες του σε διάφορους τομείς, όπως παίζοντας χόκεϊ, οδηγώντας πυροσβεστικό αεροσκάφος ή βουτώντας στα παγωμένα νερά την ημέρα των Θεοφανίων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ.ΜΕΝ.