8 Μάρτιος 2019, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2019, 10:24

Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, και με ποντιακούς χορούς

  • Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, και με ποντιακούς χορούς
    (Φωτ.: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Νίκος Καρανικόλας)

Μια μεγάλη γιορτή θα στηθεί την Καθαρά Δευτέρα στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, από τις 12:00 έως τις 15:00. Οικοδεσπότες είναι ο Λάμπρος Λιάβας και το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ, που επιλέγουν τραγούδια και χορούς απ’ όλες τις περιοχές του ελληνισμού: αποκριάτικα γαϊτανάκια και μιμικοί χοροί μπλέκονται με συρτά, καλαματιανά, καγκέλια και τσάμικα, ηπειρώτικα πωγωνίσια, θρακιώτικα ζωναράδικα, πολίτικα χασάπικα, σμυρναίικους καρσιλαμάδες, νησιώτικους μπάλους και ποντιακούς πυρρίχιους!

Προσκεκλημένοι είναι ο «πατριάρχης» του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, οι τραγουδιστές Σταυρούλα Δαλιάνη και Γιάννης Νιάρχος, ο Πόντιος λυράρης Ηλίας Αβραμίδης, καθώς και μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές από τον Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο Γλυφάδας «Χοροστάσι» και τον ιστορικό Σύλλογο Ποντίων Αργοναύται-Κομνηνοί.

Οι δε ΤΑΚΙΜ, με τον χαρακτηριστικό τους ήχο, αποτελούνται από τους: Θωμά Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο, τραγούδι), Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο (κλαρίνο), Γιώργο Μαρινάκη (βιολί), Πάνο Δημητρακόπουλο (κανονάκι), Κώστα Μερατάκη (κρουστά) και Γιάννη Πλαγιαννάκο (κοντραμπάσο).

  • Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.