6 Μάρτιος 2019, 21:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2019, 21:07

«Ζητείται ψεύτης» ταλαντούχος στο Θέατρο Παλλάς – Τι υποσχέθηκαν Αλέξης Γεωργούλης και Γιώργος Παρτσαλάκης (βίντεο, φωτο)

 • «Ζητείται ψεύτης» ταλαντούχος στο Θέατρο Παλλάς – Τι υποσχέθηκαν Αλέξης Γεωργούλης και Γιώργος Παρτσαλάκης (βίντεο, φωτο)
  Όλοι οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
 • «Ζητείται ψεύτης» ταλαντούχος στο Θέατρο Παλλάς – Τι υποσχέθηκαν Αλέξης Γεωργούλης και Γιώργος Παρτσαλάκης (βίντεο, φωτο)
  Αλέξης Γεωργούλης, Μαρία Ψαθά, Πάνος Κατσαρίδης και Λένα Νίτσου
 • «Ζητείται ψεύτης» ταλαντούχος στο Θέατρο Παλλάς – Τι υποσχέθηκαν Αλέξης Γεωργούλης και Γιώργος Παρτσαλάκης (βίντεο, φωτο)
  Γιώργος Παρτσαλάκης, Αργύρης Αγγέλου
 • «Ζητείται ψεύτης» ταλαντούχος στο Θέατρο Παλλάς – Τι υποσχέθηκαν Αλέξης Γεωργούλης και Γιώργος Παρτσαλάκης (βίντεο, φωτο)
  Νέοι, ταλαντούχοι καλλιτέχνες κάνουν τη διαφορά στην παράσταση
 • «Ζητείται ψεύτης» ταλαντούχος στο Θέατρο Παλλάς – Τι υποσχέθηκαν Αλέξης Γεωργούλης και Γιώργος Παρτσαλάκης (βίντεο, φωτο)
  Φωτογραφικό υλικό με σκηνές του έργου από το παρελθόν

Το καμάρι της Ελλάδας, ο κλώνος πολλών πολιτικών σε όλο τον πλανήτη, ο άνθρωπος που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, ο βουλευτής Θεόφιλος Φερέκης ανοίγει πολιτικό γραφείο, στις 15 Μαρτίου, στο Θέατρο Παλλάς. Εκεί, έχοντας στο πλευρό του τον Θεόδωρο Πάρλα που κάνει καριέρα ως «Ψευτοθόδωρος», θα υποδεχθεί όλους όσοι θέλουν να του ευχηθούν καλή επιτυχία, ενόψει των εκλογών. Μόνο ένα πρόβλημα υπάρχει: η σύζυγός του Τζένη Φέρεκη αντιπαθεί τον πολύτιμο συνεργάτη του και όπως όλα δείχνουν η προεκλογική εκστρατεία θα καταλήξει σε ναυάγιο. Μέχρι τις κάλπες όμως θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλα αυτά που έμελλε να ζήσει, όπως ακριβώς τα φαντάστηκε ο Πόντιος συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαθάς και τα αποτύπωσε στο έργο του Ζητείται ψεύτης.

Οι Θεατρικές Σκηνές του Γιάννη Κεντ και του Πάνου Κατσαρίδη φιλοξενούν για ακόμα μία χρονιά τον Δημήτρη Ψαθά στο θέατρό τους, με ένα έργο διαχρονικά σύγχρονο, μια πολιτική σάτιρα ταιριαστή σε κάθε εποχή.

Αλέξης Γεωργούλης (Ψευτοθόδωρος), Γιώργος Παρτσαλάκης (βουλευτής Φερέκης), Ναταλία Δραγούμη (Τζένη Φερέκη), Αργύρης Αγγέλου (Άγης), Αποστολία Ζώη (Πίτσα-Κίτσα) και μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών ανεβαίνουν στη σκηνή και δίνουν ζωή στους προσεκτικά δομημένους χαρακτήρες του Ψαθά, υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Πέτρου Ζούλια που μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές δουλειές.


Ναταλία Δραγούμη, Γιάννης Κεντ, Μαρία Ψαθά, Πέτρος Ζούλιας και Αργύρης Αγγέλου (φωτ.: Λένα Νίτσου)

Οι συντελεστές της πολυαναμενόμενης θεατρικής παράστασης εμφανίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου αποφασισμένοι να επαναλάβουν την επιτυχία του έργου που όποτε κι αν παίχτηκε στο θέατρο ή τον κινηματογράφο απλά έσπασε τα ταμεία. Έχοντας μπει ήδη στο πετσί του ρόλου και με απολαυστικό τρόπο ο Γιώργος Παρτσαλάκης υποσχέθηκε να σβήσει ακόμα και τα «κόκκινα δάνεια». Φυσικά και δεν μπορεί αλλά αυτό το ψέμα του ζήτησε να πει ο Αλέξης Γεωργούλης ενώπιον του Τύπου και για να κερδίσει... πόντους ενόψει εκλογών.

Την μπαγκέτα της εκδήλωσης πήρε, στη συνέχεια, η κόρη του Πόντιου συγγραφέα Μαρία Ψαθά και μίλησε για την ιστορία της διαχρονικής πολιτικής σάτιρας που θα δούμε στο Παλλάς, το πώς την υποδέχθηκαν κοινό και κριτικοί όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο ή αργότερα έγινε ταινία στο κινηματογράφο. Το Ζητείται ψεύτης, όπως είπε, έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα τουρκικά. Πρώτη φορά παρουσιάστηκε από το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη στο θερινό Θέατρο Σαμαρτζή και κατόπιν στο χειμερινό Κοτοπούλη-Ρεξ, με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο ως «Ψευτοθόδωρο», την Άννα Συνοδινού ως «Τζένη» και τον Παντελή Ζερβό ως «βουλευτή Φερέκη».

Ο Πέτρος Ζούλιας μίλησε με σεβασμό για το έργο του Δημήτρη Ψαθά, με αγάπη για τον θίασο που τον έχει κάνει περήφανο και επεσήμανε ότι οι Θεατρικές Σκηνές επένδυσαν πολλά για να γίνει αυτή η υπερπαραγωγή. Αναφέρθηκε σε ένα στοιχείο που είχε επισημάνει όταν πρωτοπαίχθηκε το έργο ο Άγγελος Τερζάκης, και το οποίο όπως είχε πει τότε δεν υπήρχε σε άλλο έργο, το στοιχείο «φαντεζί».

Ο Ψαθάς μέσα από αυτό το έργο, είχε πει τότε ο Τερζάκης, αναδεικνύει την ανάγκη της Ελλάδας να παραμυθιάσει και να παραμυθιαστεί, κάτι που συμβαίνει και σήμερα και ίσως συμβαίνει και στο μέλλον.


Άγγελος Τερζάκης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Ψαθάς, Γιώργος Ασημακόπουλος (φωτ.: Αρχείο Λένας Νίτσου)

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε για το ρόλο που του ανατέθηκε σχετικά πρόσφατα και τους συντελεστές που τον έκαναν να νιώσει πολύ όμορφα σε αυτή την ομάδα. Η Ναταλία Δραγούμη εξέφρασε τη χαρά της που είναι μέλος αυτού του θιάσου και αποκάλυψε ότι της είχε προταθεί και στο παρελθόν να παίξει την Τζένη Φερέκη αλλά η συνεργασία δεν προχώρησε τότε. Ο Αργύρης Αγγέλου ευχαρίστησε τον Πέτρο Ζούλια και τις Θεατρικές Σκηνές που του έδωσαν την ευκαιρία να υπάρξει για ακόμα μία σεζόν σε έναν υπέροχο θίασο.

Συγκινημένη ήταν η Αποστολία Ζώη που πρώτη φορά συμμετέχει σε μια θεατρική δουλειά καθώς όπως είπε βρήκε στο πρόσωπο του Πέτρου Ζούλια έναν πατέρα και στο θίασο την οικογένεια που της έχει λείψει.

Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισαν με πολύ όμορφο τρόπο, οι ηθοποιοί που υπό τις οδηγίες του Άκη Δείξιμου τραγούδησαν την επιτυχία του Μανώλη Χιώτη και της Μαίρης Λίντα «Λαός και Κολωνάκι». Είναι σαφές πως και αυτή η παράσταση των Θεατρικών Σκηνών θα γράψει ιστορία.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παρτσαλάκης, Ναταλία Δραγούμη, Αργύρης Αγγέλου, Αποστολία Ζώη και στον ρόλο του Ψεύτη ο Αλέξης Γεωργούλης.

Παίζουν αλφαβητικά:
Κορίνα Αλεξανδρίδου
Παναγιώτα Βιτετζάκη
Γιώργος Δεπάστας
Στεφανία Δράκου
Γεωργία Καλλέργη
Χρύσα Κλούβα
Βαγγέλης Κρανιώτης
Ιωάννης Κοντέλλης
Πατρίκιος Κωστής    
Βασίλης Λέμπερος
Δημήτρης Μακρής
Δημήτρης Μαχαίρας
Μάκης Πατέλης
Γιώργος Τσουρουνάκης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Μουσική: Γιώργος Ζαχαρίου
Μουσική επιμέλεια: Άκης Δείξιμος
Χορογραφία: Φώτης Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης. 

 • Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στο viva.gr όπου θα βρείτε εισιτήρια από 10 έως 80 ευρώ.
 • Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Πόπη Παπαγεωργίου.

 

Gallery
Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ15
ΜΑΡΤΙΟΣ
2019